NBC vil genoplive ’The Office’ og ’The West Wing’ – men afslører blot kreativ tørke

NBC vil genoplive ’The Office’ og ’The West Wing’ – men afslører blot kreativ tørke
Steve Carrell som Michael Scott i NBC's 'The Office'

Det er lang tid siden, NBC havde hæderkronede dage med serier som ’Friends’ og ’Seinfeld’, der begge var kæmpesucceser og kørte i et op mod et årti.

Selvom de sidste år fik et hit på hånden med ’This Is Us’, som vi stadig har til gode på danske streamingtjenester, så har NBC – et af de tre store tv-networks, der i mange år dominerede amerikansk fjernsyn – i den grad brug for at genopfinde sig selv.

Allerede nu har kanalen bestilt to nye sæsoner af ’Will & Grace’ efter mere end 10 års pause, mens  Michael Manns politiserie ’Miami Vice’ også vender tilbage fra de døde med selveste Vin Diesel som producer.

Reboots ser ud til at være NBC’s masterplan for en renæssance. Bob Greenblatt, der er kreativ direktør hos NBC, har afsløret, at han gentagende gange har prøvet at overtale de kreative kræfter bag tidligere succeser som Tina Feys ’30 Rock’ og Greg Daniels’ ’The Office’ til at genopstarte hitserierne  ̶  dog uden nævneværdigt held.

»Vi snakker ofte om ’The Office’. Jeg har snakket med Greg Daniels fire gange over de sidste par år, men det er altid ’måske en dag, men ikke nu’«, udtaler Greenblatt til Deadline.

Greg Daniels er ikke den eneste, der har afvist kanalchefen. Også Aaron Sorkin har meldt pas på at genopstarte ’The West Wing’, selvom han bestemt ikke udelukker, at det måske kunne ske en gang i fremtiden.

Om de talentfulde serieskabere bare snakker Greenblatt efter munden, melder historien ikke noget om. Men de insisterende forsøg på at genopstarte gamle succeser vidner mest af alt om en kreativ tørke hos NBC, som næppe forsvinder ved at bringe gamle successer tilbage på skærmen.

Læs også: ‘Will og Grace’ vender tilbage – se den metakvikke musicaltrailer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af