Skuespillerstjerne smutter fra ‘Hellboy’-reboot efter whitewashing-kritik

Skuespillerstjerne smutter fra ‘Hellboy’-reboot efter whitewashing-kritik
Ed Skrein i den danske film 'The Model'

Hollywood har i den grad måttet høre for den ubegrundede ændring af karakterers etnicitet det seneste år, fra ‘Ghost in the Shell’ til den Netflix-aktuelle ’Death Note’. Men nu har kritikken for første gang fået direkte konsekvenser, efter ’Deadpool’-stjernen Ed Skrein nu udfører selvjustits efter kraftig kritik af hans rolle i det kommende ’Hellboy’-reboot.

Det vakte harme hos mange især mange asiatisk-amerikanske skuespillere, da britiske Ed Skrein for en uge siden blev castet til rollen som Ben Daimio, der i Mike Mignolas tegneserier er af japansk-amerikansk afstamning. Producenten Lionsgate tav, og det samme har Skrein gjort – indtil nu.

I en længere deklaration på Twitter afstår Skrein fra rollen og begrunder således:

»Det er tydeligt, at det er vigtigt for folk at repræsentere denne karakter på en kulturelt nøjagtig måde, og det at underkende det ansvar ville fortsætte en bekymrende tendens til at reducere etniske minoriteters historier og stemmer i kunsten. Jeg føler, det er vigtigt at ære og respektere det. Jeg har besluttet at træde af, så rollen kan blive passende castet«.

Ed Skrein er blot en skuespiller, som uheldigt havnede i et større kulturelt minefelt. Hans selverkendende refleksion og ansvarsfulde valg er dog uden tvivl med til at sende et budskab.

»Repræsentationen af etnisk diversitet er vigtig, især eftersom jeg selv har en blandet familiearv. Det er vores ansvar at tage moralske valg i svære tider og at være åbne for at inkludere. Det er mit ønske, at disse diskussioner en dag vil blive mindre nødvendige, og at vi kan hjælpe til at ligestille repræsentationen i kunsten såvel som i virkeligheden. Jeg er ked af at forlade ‘Hellboy’, men hvis denne beslutning bringer os tættere på den dag, så er det dét værd«, afslutter Ed Skrein.

Hollywood Reporter oplyser, at Lionsgate siden har fuldt trop og offentliggjort et statement, hvori de giver deres fulde støtte til Skreins beslutning:

»Ed kom til os og følte meget stærkt for beslutningen. Vi støtter fuldt ud hans uselviske beslutning. Det var ikke vores intention at være usensitive over for sager om autenticitet og etnicitet. Vi vil gå efter at recaste rollen med en skuespiller, som er mere i overensstemmelse med kildematerialet«.

Det er formodentlig ikke sidste gang, en sag om hvidvaskning blusser op i Hollywood. Ønsket om større etnisk diversitet ligger mange på sinde, som også ‘The Big Sick’-skuespilleren Kumail Nanjiani snakkede om i vores nylige interview.

Læs også: Afsporede whitewashing-debatter og online-kævleri drukner et af Hollywoods største kreative problemer – og det passer filmbyen udmærket

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af