Angelina Jolies nye film er Oscar-kandidat – for Cambodja

Angelina Jolies nye film er Oscar-kandidat – for Cambodja

For første gang nogensinde er en højprofileret amerikansk instruktør kørt i stilling til at repræsentere et andet land i Oscar-kategorien for bedste udenlandske film. Der er tale om Angelina Jolie, som Cambodja har indstillet for hendes Netflix-film ’First They Killed My Father’.

»Det betyder utroligt meget for alle os involverede i skabelsen af filmen. At arbejde med lokale artister for at bringe historien til live har været en bevægende og respektindgydende oplevelse«, udtaler Angelina Jolie ifølge Deadline.

Filmen, der er baseret på menneskerettighedsaktivisten Loung Ungs barndomserindringer, skildrer en af de mørkeste perioder i nationens historie, da De Røde Khmerers terroriserede under Pol Pot, hvilket førte til en masseslagtning af to millioner civile i 1970’erne.

»Angelina og jeg var sammen, da vi modtog nyheden, og det var meget rørende. Det har været en lang rejse for mig, og selvom det er en personlig historie, så er det samtidig en oplevelse, millioner af cambodianere havde. Vi er stolte over at repræsentere Cambodja ved dette års udvælgelse, og vi deler øjeblikket med landet«, udtaler Loung Ung.

Angelina Jolie har haft dobbelt amerikansk- og cambodiansk statsborgerskab, siden 2005 og hun adopterede sønnen Maddox fra Cambodja i 2002. Maddox er akkrediteret som executive producer på filmen.

’First They Killed My Father’ har været forbi festivalerne Telluride og Toronto og er kommet derfra med grundlæggende flotte anmeldelser. Dens score på Rotten Tomatoes er 86 procent efter 37 anmeldelser.

Angelina Jolie og resten af holdet bag filmen kan dog se frem til skarp konkurrence fra blandt andre Norge (Joachim Triers ‘Thelma’), Østrig (Michael Hanekes ‘Happy End’) og Chile (Sebastián Lelios ‘En fantastisk kvinde’).

Danmarks Oscar-bud vælges i morgen, onsdag. Kandidaterne er ‘Underverden’, ‘Gud taler ud’ og ‘Du forsvinder’.

Læs også: Angelina Jolie dykker ned i historisk massemord i trailer til ’First They Killed My Father’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af