Benedict Cumberbatch og Michael Shannon i elektrisk infight i ‘The Current War’-trailer

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

For tiden kører fjerde sæson af ‘Halt and Catch Fire’, hvor der konkurreres om, hvem der i starten af 90’erne kan komme først på markedet med en internetsøgemaskine. De har dog opfinderen af elektricitet at takke for, at de overhovedet kunne komme så vidt. Han måtte ud i et tilsvarende kapløb om at vinde lanceringen af et elektrisk lyssystem, hvilket er baggrunden for handlingen i ’The Current War’.

Det er en kamp mellem geniet Thomas Edison på den ene side og entreprenøren George Westinghouse, kampen mellem jævnstrøm og vekselstrøm og ikke mindst kampen mellem skuespilgiganterne Benedict Cumberbatch og Michael Shannon.

Det er storstilet periodedrama sat i starten af 1880’erne, som instruktør Alfonso Gomez-Rejon har givet sig i kast med efter det originale ungdomshit ’Me and Earl and the Dying Girl’.

Både Cumberbatch og Shannon er potentielle kandidater i Bedste Skuespiller-kategorien, mens Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road) bakker op som Nikola Tesla, der var Westinghouses videnskabelige baghånd, og hvis karakter David Bowie udmærkede sig som i ’The Prestige’. Desuden er spideyboy Tom Holland og arbejdsomme Katherine Waterstone (‘Inherent Vice’, ‘Fantastiske skabninger og hvor de findes’, ‘Alien Covenant’) at finde på plakaten.

’The Current War’ er Weinstein-brødrenes store Oscar-håb og lander i de danske biografer 25. januar.

Edison var tidligt ude med sit kineteskop til at optage og vise film, men måtte se sig slået af Brødrene Lumieres cinematograf, der blev urmodelen for filmkameraet. Men den historie kan Cumberbatch passende tage sig af i en opfølger til ’The Current War’.

Læs også: Interview med ‘Me and Earl and the Dying Girl’-instruktør: »Jeg lærte at tale om min fars død«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af