De første reaktioner på ‘Blade Runner 2049’ er overvældende positive

De første reaktioner på ‘Blade Runner 2049’ er overvældende positive
Harrison Ford i 'Blade Runner 2049'.

»Bøj jer alle for Denis Villeneuve. Han har gjort det umulige og leveret et stort home run med ‘Blade Runner 2049’. Jeg elskede den«, skriver chefredaktøren Steven Weintraub for det amerikanske magasin Collider på Twitter.

Og han er langt fra den eneste, som priser Villeneuves (‘Arrival’, ‘Sicario’) første franchise-film efter embargoen på social media-omtale nu er blevet løftet.

Filmen bliver omtalt i vendinger som »et banebrydende sci-fi mesterværk«, og en af årets mest »mind-blowing filmoplevelser« af de første kritikere, der har set filmen. Blinkede advarselslamperne forud for den imødesete opfølger til Ridley Scotts sci-fi-noir klassiker fra 1982, så kan du altså nu – måske – ånde lettet op.

Mange har ellers frygtet, at den meget stramme embargo på filmen skyldtes, at Warner Bros. sad med en fuser på hånden. Og da Hans Zimmer og Benjamin Wallfisch kom ombord som komponister meget sent i processen og dermed overtog dirigentstaven fra den islandske mester og Villeneuves ‘Arrival’-komponist Jóhann Jóhannsson, tog rygterne for alvor fart. Men nu er de altså eftertrykkeligt manet til jorden, i hvert fald i det amerikanske.

Selvom man altid skal tage de tidlige reaktioner med et gran salt – ‘Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge’ blev for eksempel kaldt den bedste siden etteren på årets CinemaCon – så virker det til, at fransk-canadiske Villeneuve har ramt plet.

Det er særligt Villeneuves instruktion, der får mange roser med på vejen for at have videreført ‘Blade Runner’-dna’en på fremragende vis – nogle skriver endda, at ‘Blade Runner 2049’ er på niveau med, hvis ikke ligefrem bedre end originalen.

Villeneuve har i løbet af de sidste år markeret sig som en af de førende Hollywood-instruktører med anmelderroste publikumsucceser som den Oscar-nominerede alternative alien-invasion film ‘Arrival’, og den sublime narkothriller ‘Sicario’. Og hvis han fortsætter med at høste roser for sin første blockbuster-film, så er han godt på vej mod den absolutte Hollywood-top.

Den legendariske filmfotograf Roger Deakins (‘No Country for Old Men’) prises desuden til skyerne. Filmen beskrives af flere som et »visuelt vidunder«, og den 13-gange Oscar-nominerede (!) fotograf har måske endelig lavet det værk, der kan sikre ham den gyldne statuette til næste år.

Nedenfor kan du læse et par de begejstrede tweets:

‘Blade Runner 2049’ får premiere den 5. oktober i biografer over hele landet. Her kan du opleve Ryan Gosling som replikantjægeren K, der sendes ud på en mission for at opspore den forsvundne Deckard (Harrison Ford) i et forsøg på at redde menneskeheden fra replikant-fremstilleren Niander Wallace (Jared Leto).

Læs også: Kom med på ‘Blade Runner 2049’-optagelserne i fascinerende behind the scenes-dokumentar

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af