‘Mother’! udsprang af Aronofskys mislykkede børnefilm

‘Mother’! udsprang af Aronofskys mislykkede børnefilm
Jennifer Lawrence i 'Mother!'.

Darren Aronofsky har siden debuten ‘Pi’ stået bag en række stilistisk eksperimenterende forfaldshistorier, og hans seneste, ’Mother!’, er ikke nogen undtagelse. Men faktisk var planen, at instruktøren ville have lavet en film uden besatte karakterer i nedtursspiraler. Han ville have lavet en børnefilm.

»[…] Efter ‘Noah’ arbejdede jeg på en børnefilm. Den var mere eller mindre baseret på min barndom og mine venner, som jeg voksede op med i South Brooklyn. Jeg havde problemer med den og kunne ikke rigtig knække nødden«, siger Darren Aronofsky til Vulture og fortsætter:

»Da jeg var yngre, var jeg meget amatøristisk og skrev ting, som aldrig blev til noget. Så for lang tid siden lavede jeg den regel, at når det sker, så skriv ideen færdig og læg den til side. Hvis det var en virkelig god ide, der sad fast, så ville du i sidste ende vende tilbage til den«.

Det lyder til, at historien i vanlig stil ville centrere sig om Aronofsky selv, og ifølge en artikel fra Variety fra 2015 skulle den have omhandlet en dreng fra Staten Island, hvis tegninger kom til live. Artiklen oplyser ydermere, at ’Black Swan’-instruktøren og studiet bag, New Regency, ikke kunne nå til enighed om budgettet på filmen.

»Jeg arbejdede på andre projekter i lang tid og sendte det til en ven for at få noget respons. Jeg havde en uge alene, mens han tyggede på den og prøvede at finde ud af at strukturere manuskriptet. Jeg sad så i fem dag og pumpede ’Mother!’ ud«, afslutter Aronofsky.

På en eller anden måde lykkedes det at overtale Paramount Pictures til at give grønt lys til den 30 millioner dollars-dyre ’Mother!’. Filmen har modtaget det amerikanske biografpublikums ’sorte tegn’ i form af en F-rating, som bygger på meningsafgivelser efter visninger af filmen. Med andre ord: De hader den. Den er dermed i samme bås som Nicolas Cages ’The Wicker Man’, men Paramount er fortsat stolte over filmen.

»Filmen er dristig og modig. Vi taler om en instruktør og skuespillerinde på toppen af deres ydekraft. Alle vil have originale film, og alle hylder Netflix’, når de fortæller en historie, ingen andre vil fortælle. Dette er vores version. Vi ønsker ikke, at alle film skal føles sikre, og det er ok, hvis nogle ikke kan lide den«, understreger Paramounts præsident for marketing og distribution, Megan Colligan, i et officielt statement.

Læs også: ‘Mother!’: Den mest rystende film siden ’Irréversible’ – en malstrøm af sindssyge

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af