HBO-boss om udskældt serie fra ‘Game of Thrones’-bagmænd: »Vi fuckede op«

HBO-boss om udskældt serie fra ‘Game of Thrones’-bagmænd: »Vi fuckede op«
David Benioff og D.B. Weiss (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

HBO’s øverste direktør Richard Plepler indrømmer, at kanalen lavede en fejl, da de annoncerede det omdiskuterede, alternative borgerkrigsdrama ‘Confederate’.

Da projektet blev annonceret over sommeren med ‘Game of Thrones’-skaberne David Benioff og D.B Weiss ved roret, blev HBO mødt af stor kritik på de sociale medier.

Ansporet af aktivisten April Reign, startede twitterkampagnen #NoConfederate, som gik imod det, mange mente var en fejlslået kapitalisering på et af de mest omtålelige emner i USA’s historie. Serien udspiller sig i en alternativ tidslinje, hvor Sydstaterne aldrig tabte den amerikanske borgerkrig, men løsrev sig fra USA og skabte et rige, hvor slaveri stadig lever i bedste velgående.

Siden svarede HBO igen, hvor de sagde, at folk skulle vente med at fælde dom, til serien rullede over skærmen. Men nu indrømmer de altså fejlen.

»Der, hvor vi fuckede up, var, da vi forsøgte at forklare et kompliceret emne i en pressemeddelelse på tre linjer. En løgn går halvdelen af Jorden rundt, inden sandheden får taget sine støvler på, og det bærer vi en del af ansvaret for«, udtaler Plepler i en pressemeddelelse.

For at rode bod på fejlen har HBO besluttet at udsende den kommende dokumentarfilm ‘Baltimore Rising’ ganske gratis. Filmen kigger nærmere på Baltimore efter Freddie Gray-sagen i 2015, hvor politiet blev anklaget for at have myrdet den 25-årige afroamerikaner, mens de anholdte ham under falske anklager – en anklage, der senere blev afvist ved domstolen.

Læs også: ‘Game of Thrones’-skabere bag stor ny HBO-serie – Twitter reagerer med hård kritik

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af