Hollywood-instruktør anklages for sexchikane af 38 kvinder

Hollywood-instruktør anklages for sexchikane af 38 kvinder
James Toback under Venedig-festivalen tidligere på året. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Mens Harvey Weinstein er blevet definitivt begravet af anklager om sexchikane og voldtægter i massevis, er turen nu kommet til producerens kollegaer, der også har overfaldet kvinder med ekstremt uacceptabel opførsel.

Instruktøren James Toback, der blandt andet står bag ‘Two Girls and a Guy’ og desuden blev Oscar-nomineret for sit manuskript til ‘Bugsy, står nu anklaget for sexchikane mod 38 kvinder efter en omfattende artikel i LA Times.

I kølvandet på Harvey Weinstein er det kommet frem, at instruktøren og manuskriptforfatteren har udnyttet sin status som filmskaber til at misbruge aspirerende skuespillerinder i mere end 20 år. I artiklen forklarer kvinderne, at man i branchen omtalte seksuelt misbrug som at blive »Toback’ed«.

James Tobacks metode gik på først at overbevise kvinderne om, at han var en stor filminstruktør. Så ville han fortælle kvinderne, at han kunne gøre dem til stjerner, men at de først skulle lære hinanden at kende – intimt.

Blandt Tobacks anklagere er skuespillerinden Adrienne LaValley.

»Måden, han gjorde det på, var ‘det er sådan her, det foregår (i filmbranchen, red.)«, fortæller LaValley, som Toback forsøgte at have sex med på et hotelværelse i 2008, til LA Times.

På Facebook fortæller ‘Guardians of the Galaxy’-instruktøren James Gunn, at han har advaret kvinder mod Toback i mere end 20 år:

»Da jeg boede i New York i 90’erne, var den her fyr OVERALT. Jeg har personligt mødt mindst FEMTEN KVINDER, sikkert flere, som siger, at han har antastet dem i NYC. Han går op til kvinder og siger ‘Hey, jeg er James Toback, og jeg er en kendt instruktør, og jeg føler, at der er en forbindelse mellem os’. Så viser han dem en artikel om sig selv […] for at bevise, hvem han er, og prøver at få dem til at gå afsted med ham«, siger Gunn i sit omfattende Facebookopslag.

»Han gjort det mod mindst tre piger, som jeg har datet, og to af mine allerbedste venner og et familiemedlem… to gange. Ja, han kom op til hende to gange med den samme dumme linje – uden at indse, at hun var den samme person. Desuden har jeg til fester og middage snakket med mange andre kvinder om deres interaktioner med Toback«, fortsætter Gunn.

‘Guardians of the Galaxy’-instruktøren fortæller desuden, at han har gjort, hvad han kunne i sit »impotente stadie« for at advare kvinder mod Toback i 20 år.

»Det er virkelig ikke alle i Hollywood (der gør sådan, red.). Der er mange gode mennesker herovre. Man er bare nødt til at opsøge dem og omringe sig selv med dem tidligt. Det har jeg været heldig nok til at gøre«, har Gunn svaret til en kommentar på Facebook.

Læs også: Harvey Weinstein svarer igen på sexchikane-anklage fra Lupita Nyong’o: »Sådan husker jeg det ikke«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af