Katastrofalt blockbuster-fail er landet i de danske biografer – med skamløs kopi i ryggen

Katastrofalt blockbuster-fail er landet i de danske biografer – med skamløs kopi i ryggen
'Geostorm'

Går du i disse dage forbi din lokale multiplex-biograf, vil du støde på en plakat, der ser særdeles velkendt ud. Gerard Butler-filmen ‘Geostorm’ er landet i de danske biografer efter en mildt sagt håbløs produktionshistorie, og det første, man bemærker, er, hvordan Warner Bros. har dykket dybt i arkiverne og nærmest kopieret plakaten til ‘Inception’ én til én:

Plakaten til ‘Inception’.
Plakaten til ‘Geostorm’.

Men artworket er kun en overfladisk indikation af den katastrofe, ‘Geostorm’ er. På plotsiden er debutinstruktør og manuskriptforfatter Dean Devlin, som har produceret ‘Independence Day’-filmene og ‘Stargate’, gået efter en pærevælling af blockbuster-genrer som katastrofefilmen og sci-fi sammenblandet med en sidehistorie, hvor en konspiration om at myrde præsidenten bliver afdækket.

Selve handlingsbeskrivelsen lyder:

»Mens en mand rejser ud i rummet for at forhindre klimakontrollende satellitter fra at danne en storm af episke proportioner, opdager hans bror et plot om at snigmyrde præsidenten«. Udråbstegn!

Det er selvfølgelig Gerard Butler, kongen af dyre blockbustere, som de færreste kan lide, der spiller hovedrollen som Jack Lawson. Og ‘Geostorm’ er da også en fin mulighed for, at actionskuespilleren kan forene sit talent for at redde statsoverhoveder fra ‘… Has Fallen’-filmene og samtidig redde kloden. For hvis ikke Butler kan klare to så store opgaver, hvem kan så? Men hvad laver en karakterskuespiller af Ed Harris’ kaliber på rollelisten? Forhåbentligt har frokosten på settet været god.

Optagelserne på ‘Geostorm’ blev færdige allerede i 2015, og filmen skulle have haft premiere året efter. Men efter afsindigt dårlige testscreenings valgte Warner Bros. at smide yderligere 15 millioner dollars i det over 100 millioner dyre blockbuster-budget. Det er i sig selv ikke usædvanligt, men omfanget af ændringerne taler for sig selv. Karakterer blev skrevet ud af manuskriptet i løbet af de to ugers nye optagelser, mens nye skuespillere blev bragt ind for at overtage allerede eksisterende roller. Og så blev Dean Devlin placeret på sidelinjen, mens Danny Cannon (‘Gotham’) og Jerry Bruckheimer tog over.

At filmselskaberne godt ved, at de sidder med en ildelugtende sag i hånden, understreges af, at distributøren herhjemme undlod at afholde pressevisning for de danske anmeldere. For why bother?

Læs også: Anmeldelse af ‘Gods of Egypt’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af