Russell Crowe og Matt Damon lagde efter sigende låg på artikel om Harvey Weinstein i 2004

Russell Crowe og Matt Damon lagde efter sigende låg på artikel om Harvey Weinstein i 2004

Den sexskandaliserede studieboss Harvey Weinstein har som få haft evnen til at mænge sig med sine stjerner og skabe goodwill gennem folk som Quentin Tarantino, Ben Affleck og Matt Damon. Flere og flere sager popper op om Weinsteins udnyttelse af kvinder, og den trofaste garde går heller ikke uskadt igennem forløbet.

Netop Damon er havnet i modvind efter, at The Wrap-journalisten Sharon Waxman er kommet med anklager mod ‘Bourne’-stjernen og Russell Crowe om, at de skulle have ageret kendishåndlangere for den ældste Weinstein-bror.

Tilbage i 2004 var Waxman, dengang ansat på The New York Times, i fuld gang med en artikel, som ville få en af ofrene for Harveys Weinsteins sexkrænkelser frem i lyset. Hun anklagede Harvey Weinstein for at have ansat Fabrizio Lombardo til at varetage deres italienske afdeling af Miramax alene med det formål, at Lombardo uden brancheerfaring skulle arrangere russiske escortpiger til Weinstein.

Artiklen blev dog aldrig bragt. For Harvey Weinstein fandt ud af Waxmans efterforskning og udover selv at lægge voldsomt pres på avisen, fik han stjerneskuespillerne Damon og Crowe til at ringe til Waxman for at sige god for Lombardo.

Historien om Damon og Crowes medvirken til at lægge låg på Weinsteins mangeårige sexchikane har blandt andet fået deres kvindelige kollega Jessica Chastain til at reagere med foragt på twitter.

Hverken Matt Damon eller Russell Crowe har endnu kommenteret, om historien har noget på sig.

Læs også: For Harvey Weinstein har sex og film altid været uløseligt forbundet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af