Sean Penn tager skarp afstand fra »hensynsløs« Netflix-dokumentar om narkobaronen El Chapo

Sean Penn tager skarp afstand fra »hensynsløs« Netflix-dokumentar om narkobaronen El Chapo
Sean Penn til en gallafest til ære for Charlie Chaplin i maj 2017. (Foto: Dia Dipasupil/Getty Images)

Det vakte opsigt, da Sean Penn, der er Hollywood-skuespiller og instruktør, kunne arrangere et møde med den flygtede narkobaron Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, El Chapo, i Mexico forrige år, mens efterretningstjenester, der er den udøvende magt, end ikke kunne finde ham.

Episoden blev til en meget omtalt artikel i Rolling Stone Magazine, skrevet af Sean Penn selv, mens det bizarre møde og interview siden blev koblet til El Chapos senere tilfangetagen. At verdens mægtigste narkobaron blev fundet kort efter mødet, satte en overgang Sean Penn og hans samarbejdspartner, latina-skuespillerinden Kate del Castillo, i narkobandernes søgelys.

Det er en historie, der næsten er for god til at være sand, og derfor bliver den naturligvis lavet til en dokumentarserie. I dag har Netflix premiere på ‘The Day I Met El Chapo: The Kate del Castillo Story’ med fokus på Penns kollegas involvering i historien, men på forhånd har Sean Penn taget sine forbehold. I en udtalelse sendt til The New York Times skriver Penns talsmand:

»Det er forkasteligt at, i en pågående, ubarmhjertig indsats for at opnå yderligere opmærksomhed og omtale, frøken del Castillo og hendes hold (der ingen førstehåndskendskab har) har stræbt efter at skabe dette dybt tåbelige, falske og hensynsløse narrativ.«

»Opfattelsen at Hr. Penn eller nogen som helst på hans vegne skulle have gjort Department of Justice opmærksom på turen, er det pure opspind og en lodret løgn. Det skete aldrig, og der ville aldrig have været nogen grund til at det skulle ske,« lyder udtalelsen blandt andet.

Netflix hævder dog, at dokumentaren aldrig anklager Penn for at være i ledtog med Department of Justice. De påstår, han har fået masser af tilbud om selv at deltage i ‘The Day I Met El Chapo’ og at de i øvrigt holder sig til Penns egen udlægning af mødet gennem artikler, udtalelser og interviews.

Ifølge Deadline fik Sean Penn for en måneds tid siden mulighed for at se den og komme med kritik, hvor han angiveligt bad Netflix om at redigere den, så den bedre reflekterede, hvad han siger, er sandheden.

Du kan se en trailer for serien her:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: En superstjernes nedtur:Hvor knækkede filmen for Sean Penn?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af