‘Thor: Ragnarok’: Den sjoveste Marvel-film til dato

‘Thor: Ragnarok’: Den sjoveste Marvel-film til dato
Thor og Hulk tørner sammen i 'Thor: Ragnarok'

For små 10 år siden lagde ‘Iron Man’ kimen til Marvels filmunivers, og vi er nu nået til film nr. 117 i serien (nej, okay – det er nr. 17). Men hvis man skulle være blevet godt og grundigt træt af superhelte i mellemtiden, bør man nu alligevel forbarme sig over ‘Thor: Ragnarok’, der er en af de klart bedste i rækken.

Tempoet er hæsblæsende. Efter at have undsluppet ildjætten Surt (Asgårds banemand ifølge nordisk mytologi) tager Thor (Chris Hemsworth) et smut forbi Jorden sammen med Loke (Tom Hiddleston), hvor de får en kølig modtagelse af Dr. Strange (Benedict Cumberbatch). Og derefter bliver han taget til fange af en valkyrie med et alkoholproblem (Tessa Thompson fra ‘Creed’ og ‘Westworld’), som sælger ham til Grandmaster (Jeff Goldblum), der de sidste to år har brugt The Hulk (Mark Ruffalo) som nådesløs gladiator på sin planet.

Men Thor har egentlig slet ikke tid til svinkeærinder, for Odins (Anthony Hopkins) forviste datter, dødens gudinde Hela (Cate Blanchett), har smadret Mjølner og besluttet, at det er på tide at overtage verdensherredømmet. (Minde)værdige modstandere har – med Loke som undtagelse – været en stor mangelvare i Marvel-filmene, og selvom Hela på papiret er endnu en uhyre traditionel skurk, gør en som altid selvsikker Blanchetts sprudlende energi rollen til noget særligt.

Cate Blanchett som dødsgudinden Hela.

Det bedste ved den tredje Thor-films relativt middelmådige forgængere, ‘Thor’ og ‘Thor: The Dark World’, var Hemsworth selv, der gjorde hovedkarakteren både charmerende og morsom, og også i denne ombæring er han særdeles veloplagt, når den på overfladen så seje og mandige superhelt nu og da opfører sig komplet utjekket og afsløres som lidt af et pjok. Det fungerer glimrende og giver anledning til en række grin.

Ifølge filmens instruktør, Taika Waititi (‘What We Do in the Shadows’ og ‘Hunt for the Wilderpeople’), der ikke selv er krediteret som medforfatter på manuskriptet, blev 80 procent af dialogen improviseret under optagelserne, og ligesom i den smågeniale newzealænders to forrige film supplerer og forstærker et hav af vittige replikker, friske leveringer og dejligt dumme sight gags på symbiotisk og slet og ret fremragende vis hinanden.

De mange forrygende detaljerede computereffekter imponerer atter, men det er skuespillernes skarpe præstationer og Waititis sans for humor, der gør ‘Thor: Ragnarok’ så herlig og uimodståelig.


Kort sagt:
Taika Waititis ‘Thor: Ragnarok’ er stærkt underholdende og uden sammenligning den sjoveste Marvel-film. Og så er både Chris Hemsworth og Cate Blanchett i topform.

Læs også: Actionpakket trailer til ’Thor: Ragnarok’ er rum-gladiator-mashup med humoren intakt

Spillefilm. Instruktion: Taika Waititi. Medvirkende: Chris Hemsworth, Cate Blanchett, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Jeff Goldblum, Anthony Hopkins, Tessa Thompson, Karl Urban, Benedict Cumberbatch, Taika Waititi, Idris Elba, Clancy Brown. Spilletid: 130 min.. Premiere: Den 26. oktober
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af