Bekræftet: Amazon laver ’Ringenes herre’-serie

Bekræftet: Amazon laver ’Ringenes herre’-serie
Vi får ikke kun eventyret om ringen i Amazons nye seriesatsning

Den er god nok: Efter en periode med vedholdende rygter har Amazon officielt annonceret, at der kommer en serie fra deres hånd over J.R.R. Tolkiens fantastiske ‘Ringenes herre’-univers.

I annonceringen fremgår det, at Amazon har erhvervet sig de globale rettigheder til Tolkiens-bøger. Men det bliver ikke den velkendte tur i Midgård med start i Herredet og slutmål i Mordor. Ikke kun, i hvert fald.

For planen er blandt andet at fortælle nye historier, der går forud for handlingen i Peter Jacksons hyldede filmtrilogi. Amazon har bestilt flere sæsoner til deres streamingtjeneste Prime Video, og der bliver ligeledes spekuleret i mulige spinoffs.

»Ringenes herre’ er et kulturelt fænomen, som har indfanget fantasien hos generationer af fans gennem litteratur og på det store lærred. Vi er meget beærede over at arbejde med The Tolkien Estate and Trust, Harper Collins og New Line på dette spændende tv-samarbejde og er begejstrerede for at tage ’Ringenes herre’-fans med på en ny episk rejse til Midgård«, siger Sharon Tal Yguado, der er Amazons nye chef for egenproduceret drama- og komedie, ifølge The Hollywood Reporter.

Amazons helt stor svendestykke er at overbevise Tolkien-fonden om at give ud af den afdøde forfatters literære skattekiste. Det er for eksempel velkendt, at Tolkiens efterkommere lukkede døren i for Peter Jackson oven på ’Hobbit’-trilogien. I den henseende har det formentlig hjulpet, at Amazon har smidt mellem 200 til 250 millioner dollars for rettighederne, og at første sæson ifølge Deadline kommer til at koste i omegn af 150 millioner dollars.

»Vi er glade for, at Amazon med deres langvarige engagement i litteratur bliver hjem for den første ’Ringenes herre’-serie nogensinde med flere sæsoner. Sharon og holdet fra Amazon Studios har exceptionelle ideer til at bringe tidligere uudforskede historier baseret på J.R.R. Tolkiens originale tekster til skærmen«, udtaler Matt Gelsor, som er repræsentant for Tolkien Estate and Trust.

Amazons ’Ringenes herre’-satsning er en klar indikation af, at de vil tage over, når sidste sæson af ’Game of Thrones’ slutter næste år. Hvert afsnit i den sidste sæson af HBO’s flagskib kommer til at koste i omegn af 15 millioner dollars. Det er uhyre summer, som Amazons formentlig kommer til at overgå.

Pengene kan i sidste end vise sig at være godt givet ud med tanke på, at Peter Jacksons tre film samlet indtjente 2,9 milliarder dollars på verdensplan.

Læs også: ‘Ringenes Herre’-holdet samlet igen og stadig klar til at battle en huletrold

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af