Lena Dunham forsvarer voldtægtsanklaget ‘Girls’-kollega – folk påpeger hendes hykleri på Twitter

Lena Dunham forsvarer voldtægtsanklaget ‘Girls’-kollega – folk påpeger hendes hykleri på Twitter
Lena Dunham i 'Girls'

‘Girls’-forfatteren Murray Miller er i den forgangne uge blevet anklaget for voldtægt af en mindreårig skuespillerinde i 2012, men Lena Dunham og ‘Girls’-showrunneren Jenni Konner reagerede hurtigt med et modsvar, der forsvarede deres ven og kollega.

I en pressemeddelelse skrev ‘Girls’-skaberen, at »mens vores første instinkt er at lytte til alle kvinders historier, har vi så meget insiderviden om Murrays situation, at vi desværre med ret stor sikkerhed kan sige, at denne anklage er en af de 3% falske voldtægtsanklager, der bliver meldt hvert år«.

»Det er en sand skam, at anklagen falder under denne kategori, når kvinder udenfor Hollywood stadig kæmper med at blive troet på. Vi står med Murray og det er alt, vi har at sige om denne sag«, afsluttede Dunham.

Folk angreb straks Lena Dunham på Twitter og kalder hende en hykler, der advokerer for kvinderettigheder, men samtidig ikke vil lytte til en kvinde, der anklager hendes ven for voldtægt. »Lena Dunham og Jenni Konner har brugt så meget tid på at råbe op om deres feministiske, politiske engagementer. Men al deres feministiske selvretfærdighed ryger ud af vinduet så snart deres ven bliver anklaget. Hvide kvinder er virkelig et trip«, skriver en redaktør fra det feministiske medie Bitch blandt andet på Twitter.

Læs også: Lena Dunham forsvarer vægttab efter beskyldninger om hykleri: »Jeg smiler bredt uanset min tøjstørrelse«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af