‘Rush Hour’-instruktør Brett Ratner anklages for seksuelt overgreb mod seks kvinder

‘Rush Hour’-instruktør Brett Ratner anklages for seksuelt overgreb mod seks kvinder
Brett Ratner under optagelserne af 'Hercules' med Dwayne 'The Rock' Johnson

Los Angeles Times har fulgt op på New York Times’ artikler, der ledte til afsløringen af Harvey Weinstein mangeårige seksuelle udnyttelse af kvinder, og kigget den kendte instruktør og filmproducent Brett Ratner efter i sømmene.

Det har ført til, at seks kvinder anklager instruktøren af ’Rush Hour’-filmene og ’X-Men: The Last Stand’ for seksuelle overgreb. Blandt de seks kvinder finder man Natasha Henstrige, der var kendt model og skuespiller i 90’erne (’Species’, ’Ni fod under’) og Olivia Munn (’The Newsroom’, ’X-Men: Apocalypse’).

Henstridge fortæller i artiken, hvordan Ratner »brugte sin fysisk styrke til at lægge mig ned« og »på et tidspunkt gav jeg slip, og han gjorde sin ting«. Artiklen beskriver detaljeret »seksuel krænkelse og ureglementeret adfærd, som angiveligt fandt sted i private hjem, på filmoptagelser og industrisammenkomster«. Ingen af kvinderne turde gå til politiet.

Brett Ratner har udover sit instruktørvirke udviklet sig til en vægtig filmmogul som medejer af produktions- og finansieringsselskabet RatPac-Dune Entertainment, der efter en fireårig aftale med Warners Bros. på 450 millioner dollars har været med til at finansiere ’Gravity’ og alle DCU-filmene og desuden har finansieret ’The Revenant’ sammen med selskabet Regency.

»I lyset af anklagerne vælger jeg personligt at træde ud af alle Warner Bros.-relaterede aktiviteter. Jeg vil ikke have nogen form for negativ indvirkning på studiet, indtil disse personlige sager er klaret«, udtaler Brett Ratner i en officiel erklæring.

 

Hvad angår Olivia Munn, kom historien om Ratner frem tilbage i 2010 i forbindelse med hendes selvbiografiske beretninger fra branchen i »Suck It, Wonder Woman! The Misadventures of a Hollywood Geek«.

Hun beskriver, hvordan hun i 2004 som ung, aspirerende skuespillerinde besøgte settet på Brett Ratners kupfilm, ’After the Sunset’. På et tidspunkt skulle hun levere mad til Ratners personlige trailer med beskeden om, at instruktøren ikke ville være der selv. Til hendes store chok var Ratner i traileren – splitterravende nøgen med rejecocktail i den ene hånd og den anden hånd godt i gang med at masturbere.

I 2011 var den notoriske frat boy Ratner med i den altid sexfikserede Howard Sterns nationale radioprogram, hvor han ’undskyldte’ hændelsen med Munn ved at bekræfte, at han havde haft sex med hende flere gange. »Hun er faktisk talentfuld. Problemet er, jeg fik hende til at ligne en luder«, sagde han. Han fortalte desuden om sit forhold til Lindsay Lohan, og at han altid beder en kvinde om at blive testet for kønssygdomme, før han indvilliger i sex.

Samme år kom Ratner desuden i voldsom modvind, da han blev afsat fra jobbet som producent af Oscar-showet efter udtalelsen om, at »forberedelse er for bøsser«.

Læs også: Jared Leto bliver Hugh Hefner i en film om den ikoniske playboy

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af