Soundvenue Forpremiere: ’En frygtelig kvinde’ – årets mest provokerende (og sjove) danske film

Soundvenue Forpremiere: ’En frygtelig kvinde’ – årets mest provokerende (og sjove) danske film
Anders Juul og Amanda Collin i 'En frygtelig kvinde'.

Man skal ikke være alt for håndsky, når man som mand sender en film i biograferne med titlen ’En frygtelig kvinde’. Særligt ikke, når man samtidig understreger i interviews, at filmen ikke bare handler om én kvindes værste sider, men om Kvindens værste sider.

Det er ikke desto mindre med denne nærmest Trier’ske provokationslyst – og en stor portion charme, humor og, bevares, selvironi – at Christian Tafdrup lancerer sin anden spillefilm som instruktør baseret på sine egne oplevelser med de kvinder, han har været sammen med.

I centrum er den unge fyr Rasmus, der er overbevist om, at han har mødt sit livs kærlighed i den søde Marie. Men efterhånden viser det sig, at Marie med subtil manipulation piller Rasmus fuldstændigt fra hinanden, og væk er pludselig både cd-samling, ’The Big Lebowski’-plakat og enhver rest af mandlig selvstændighed. Og selvom mange nok vil blive stødt på manchetterne af skildringen af den dæmoniske kvinde, vil de fleste – mænd såvel som kvinder – nok kunne genkende noget af deres eget (eks-)forhold i den stærkt underholdende film om vejen fra hed forelskelse til undertrykt bitterhed.

’En frygtelig kvinde’ er noget så sjældent som en spidende dansk satire, der er lige så sjov, som den er debatskabende. Uanset om du inviterer din kæreste eller dine venner/veninder med i biografen, er der med garanti meget at snakke om bagefter.

Efter filmen er man desuden stærkt nysgerrig på, hvordan manden bag har tænkt sig at forsvare den. Vi er derfor glade for, at Christian Tafdrup har sagt ja til at indtage den varme stol til en Q&A efter Soundvenues forpremiere på ’En frygtelig kvinde’ 12. december i Empire Bio.

Forpremieren er arrangeret i samarbejde med DriveNow.

Køb billet HER – og tilmeld Facebook-event HER.

’En frygtelig kvinde’
Empire Bio
12. december kl. 19.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af