29.000 fans vil have ‘The Last Jedi’ trukket tilbage – og Rian Johnson er übercool omkring det

29.000 fans vil have ‘The Last Jedi’ trukket tilbage – og Rian Johnson er übercool omkring det
Domnhall Gleeson som General Hux, i 'Star Wars: The Last Jedi'.

Selvom kritikerne elskede Rian Johnsons ‘Star Wars: The Last Jedi’, så er mange fans langt fra enige. Udover at begræde Disneys valg om at afskrive de over 260 romaner, der i tidens løb har udvidet universet, er de kritiske røster slemt skuffede over ‘The Last Jedi’s portrættering af Luke Skywalker.

Og nu har over 29.000 skrevet under på en underskriftsindsamling, der kræver, at ‘The Last Jedi’ skal fjernes fra den officielle kanon. I udmeldingen skriver de skuffede fans blandt andet:

»Episode VIII var en tragedie. Den ødelagde fuldkommen Luke Skywalker og jediernes arv. Den ødelagde mange af grundene til, at de fleste af os, som fans, kunne lide ‘Star Wars’. Det her kan fixes. Ligesom I udslettede over 30 års historier, beder vi jer om at slette en mere – ‘The Last Jedi’. Slet den fra kanonen, skub Episode IX tilbage og lav en ny version af Episode VIII for at genetablere Luke Skywalkers arv, integritet og karakter«.

At Disney nogensinde skulle vælge at afskrive en af deres største film, virker som lidt af et stretch. Imens fansene raser, så tager Rian Johnson imod alle kritikken på Twitter med ophøjet ro.

»Efter at have været ‘Star Wars’-fan hele mit liv og have brugt det meste af mit liv på den anden side af kantstenen i den fankultur, så blødgør det faldet en smule. Jeg er klar over, gennem min egen erfaring med det, at fansene er så passionerede, de går så meget op i det – nogle gange kommer de med voldelige reaktioner mod mig på Twitter. Men det er, fordi de her ting betyder meget for dem, og det gør ondt, når du forventer noget specifikt, og så ikke får det fra noget, du elsker«, fortæller Rian Johnson i et interview med Business Insider.

Læs også: Hvorfor hader fansene ‘Star Wars: The Last Jedi’, når anmelderne elsker den?

Læs også: De bedste tv-serier i 2017 – top 10-1

Læs også: De bedste film i 2017 – top 10-1

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af