Bryan Singer fyret fra ‘Bohemian Rhapsody’

Bryan Singer fyret fra ‘Bohemian Rhapsody’
Bryan Singer under optagelserne af 'X-Men'.

Efter gårsdagens nyhed om et pludseligt produktionsstop på biograffilmen ‘Bohemian Rhapsody’, der følger 15 år i Queen-forsangeren Freddie Mercurys liv, er Bryan Singer blevet fyret.

Instruktøren var holdt op med at møde på arbejde efter Thanksgiving, og det er angiveligt derfor, han har fået sparket. Ifølge instruktøren selv skyldtes hans fravær en syg forælder.

Singer skulle samtidig have haft et dårligt arbejdsforhold til hovedrolleindehaveren Rami Malek og medskuespilleren Tom Hollander. Ifølge kilder klagede Malek flere gange til produktionsselskabet 20th Century Fox over Singers dårlige arbejdsmoral, mens Singer angiveligt har kastet en genstand i hovedet på stjernen efter en uoverensstemmelse. Hollander sagde sågar op kortvarigt på grund af Singer.

I en pressemeddelelse udsendt gennem Singers advokater udtaler instruktøren:

»Rygterne om at mit uventede exit fra filmen skyldes en fejde, jeg har haft med Rami Malek, er ikke sande. Selvom vi til tider havde kreative uoverenstemmelser på settet, så lagde Rami og jeg succesfuldt vores forskelligheder bag os og fortsatte arbejdet på filmen op til Thanksgiving«.

»Jeg ønsker intet mere, end at være i stand til at færdiggøre projektet og hjælpe med at ære Freddie Mercury og Queens arv, men Fox ville ikke lade mig gøre det, da jeg var nødt til midlertidigt at sætte mit eget og mine elskedes helbred først«, fortsætter instruktøren.

»Jeg bad Fox om ferie, så jeg kunne vende tilbage til USA for at håndtere en presserende helbredssituation angående en af mine forældre. Det var en meget hård oplevelse, der ultimativt gik ud over mit eget helbred. Desværre var studiet uvillige til at imødekomme mig, og opsagde i stedet mine forpligtelser på filmen«, siger Singer desuden i pressemeddelelsen.

Der er mange, der påpeger, at konteksten post-Weinstein er vigtig i Bryan Singer-sagen. Han har tidligere været anklaget for pædofili, overgreb og krænkelser, og derfor har Fox haft en god grund til at ville af med instruktøren. Det er allerede rygtedes, at flere større aviser er igang med at undersøge Singers fortid.

Problemet for Fox er, at de tilsyneladende stadig kommer til at ende med en film af Singer. Der er kun to uger tilbage af optagelserne, før ‘Bohemian Rhapsody’ går i post-produktionen, og eftersom Singer har overset langt det meste af arbejdet, bliver det vanskeligt at fjerne hans navn fra projektet.

Alligevel er der god grund til at forestille sig, at Fox lige nu undersøger alle muligheder for at slette Singers navn fra rulleteksterne. Skulle store skandalesager se dagens lys inden længe, kan filmen potentielt blive boycuttet fra flere sider, og det kan måske sågar blive svært at få den i distribution, som det var tilfældet med Louis C.K.s ‘I Love You, Daddy‘.

‘Bohemian Rhapsody’ er sat til premiere i december 2018, så Fox har lidt tid at løbe på.

Læs også: Hollywoods historiske krænkelsesskandaler, der fik enten få eller ingen konsekvenser

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af