De amerikanske anmeldelser af Spielbergs ventede ‘The Post’ er tikket ind

De amerikanske anmeldelser af Spielbergs ventede ‘The Post’ er tikket ind
Tom Hanks og Meryl Streep i 'The Post'.

De første amerikanske anmeldelser af Steven Spielbergs ventede journalistdrama tikkede ind i går aftes, og der er begejstring for ‘The Post’, der beskrives som relevant og uhyre velspillet.

Selvom filmen udspiller sig på The Washington Posts redaktionsgange anno 1971, vækker konflikten om, hvorvidt Streeps udgiver og Hanks’ redaktør skal offentliggøre de skandaløse Pentagon-papirer, stor genklang med nutidens udfordringer for en fri presse in mente.

Variety skriver blandt andet, at »’The Post’ ikke så meget tilbyder et budskab som en advarsel: At pressefrihed er en kamp, der aldrig stopper, og at den kraft, der fortsætter, er den urokkelige tro på den frihed«.

Der er da også allerede mange kritikere, der har sammenlignet filmen med ‘All the President’s Men’ – den ultimative journalistfilm om Watergate-skandalen.

Stort set alle kritikere er enige om, at Tom Hanks og Meryl Streep er en uovertruffen kombination. De to stjerneskuespillere spiller over for hinanden for første gang, og allerede nu bliver der hvisket i krogene om en mulig Oscar-nominering til Meryl Streep (hendes nummer 21).

Vulture skriver: »Det er en fornøjelse at se Streep og Hanks spille sammen, store filmstjerner, der er låst i hinandens tyngdefelt«, mens Indiewire roser Streep for hendes bedste præstation i årevis og giver filmen den næsthøjeste karakter, A-.

Med en Rotten Tomatoes-score på 84 procent ud af 55 anmeldelser er langt de fleste positive. En af de få negative anmeldelser kommer fra A.V Club, der slår ned på et usammenhængende plot, et for stort karaktergalleri og mindre gode skuespilpræstationer:

»Ville det være for meget at sige, at Spielberg har svært ved at instruere fra Grahams perspektiv, en af de få kvindelige hovedpersoner i hans samlede værker?«

‘The Post’ får dansk biografpremiere 5. april.

Læs også: Første trailer til Spielbergs stærke Oscar-kandidat ‘The Post’ med Tom Hanks og Meryl Streep er landet

Soundvenue præsenterer: Paul Thomas Andersons mesterlige gennembrud ved sjælden biografvisning 14. december – 20 års-jubilæum på ‘Boogie Nights’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af