Genial YouTube-video laver ’Dunkirk’ om til stumfilm

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Dunkirk’ er et filmisk krigsdigt til lands, til vands og i luften. Den taler i billeder, ikke i ord. Faktisk er det kun de færreste soldater, der får lov til at ytre flere sammenhængende sætninger i rap. De har travlt med at dukke sig for bomberne og svømme ud af druknedøden.

Christopher Nolan har fortalt, at han var inspireret af den visuelle kraft, som de bedste stumfilm fremmanede i manglen af ord. Og det har en ualmindeligt dygtig YouTube-bruger hæftet sig ved. Således har han omskabt ’Dunkirk’ til en otte minutter lang stumfilm, komplet med mellemtekster, 4:3-format og opskruet tempo (et resultat af, at stumfilmene generelt var optaget i 16 frames pr. sekund, hvor film i dag for det meste afspilles i 24 fps).

Om projektet siger manden bag YouTube-kanalen ’Like Stories of Old’, der har udgivet videoen: »Der er adskillige nye film, der har mange visuelt stærke scener, men jeg kan ikke komme i tanker om mange film, der kan blive lavet om til stumfilm og stadig fungere. Jeg vil dog mene, at ’Dunkirk’ er en af de film«.

Man må sige, at hans version af Nolans krigsfilm bekræfter hans påstand.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af