J.K. Rowling taler ud om Johnny Depp-casting

J.K. Rowling taler ud om Johnny Depp-casting

Da det blev annonceret, at Johnny Depp vender tilbage som Gellert Grindelwald i den kommende ’Fantastic Beasts’-opfølger, var det ikke alle, der var begejstrede. Tværtimod skød mishagsytringerne hurtigt op på Twitter.

Det skyldtes, at Depp tidligere har været anklaget for voldelig opførsel mod ekskonen Amber Heard. Skilsmissesagen endte i et forlig, og Depp og Heard udsendte i den forbindelse en fælles erklæring, hvor de betegnede deres forliste forhold som »intenst«, men altid »funderet i kærlighed«.

Depp har dog ikke vristet sig helt ud af den virtuelle gabestok, og det har nu fået J.K. Rowling til at forsvare castingen af megastjernen. På sin egen hjemmeside indrømmer ’Harry Potter’-forfatteren, at hun var tæt på at kassere ham, men i sidste ende mente hun ikke, at det var den rigtige beslutning.

»De bekymringer, som ’Harry Potter’-fansene udtrykte, var helt legitime, og som David Yates (instruktøren bag ’Fantastic Beasts’-filmene, red.) har sagt, overvejede vi at caste en anden skuespiller i rollen. Jeg har fuld forståelse for, at mange er forvirrede og vrede over vores beslutning«, skriver Rowling og fortsætter:

»Ud fra vores forståelse af omstændighederne er filmmagerne og jeg ikke bare trygge ved at holde os til den oprindelige casting, men vi er oprigtigt glade for, at Johnny spiller en stor rolle i filmene«.

Hun tilføjer yderligere, at vi alle skal gøre det, vi mener er rigtigt, både inden og uden for fiktionens verden. Og i dette tilfælde har hun altså vurderet, at det rigtige er at holde fast i Depp. Hun bakkes desuden op af både instruktøren Yates og Warner Bros. i en anden officiel udtalelse.

’Fantastiske skabninger og hvor de findes: Grindelwalds forbrydelser’, som J.K. Rowling både har skrevet og produceret, får dansk biografpremiere til november næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af