Peter Jackson i nyt interview: »Harvey Weinstein lavede smædekampagne mod skuespillerinder, der afviste ham«

Peter Jackson i nyt interview: »Harvey Weinstein lavede smædekampagne mod skuespillerinder, der afviste ham«
Foto: Gareth Cattermole/Getty Images

Efterhånden kan ingen grufulde detaljer overraske, når det kommer til Harvey Weinstein og hans kamp for at lukke munden på de kvinder, han har seksuelt forulempet. Nu melder ‘Ringenes Herre’-instruktøren Peter Jackson sig også på banen og fortæller om flere skræmmende metoder, Weinstein har benyttet i slutningen af 1990’erne i sin iver efter at blackliste skuespillerinder.

Til magasinet Stuff fortæller Jackson, at han omkring 1998 diskuterede med Weinstein-brødrene, hvorvidt deres Miramax-filmselskab skulle producere ‘Ringenes Herre’. I den forbindelse advarede Harvey Weinstein kraftigt Jackson fra at hyre skuespillerinder som Ashley Judd og Mira Sorvino til filmen – to af de kvinder, der i de seneste måneder har fortalt, hvordan Weinstein ikke ville acceptere et nej fra dem.

»Miramax fortalte os, at de her kvinder var et mareridt at arbejde sammen med, og at vi for enhver pris skulle undgå at bruge dem. På det tidspunkt havde vi jo ikke nogen grund til ikke at stole på de her fyre – men i bagklogskabens lys, er det meget sandsynligt, at det var Miramax’ smædekampagne, der kørte for fuld tryk«, husker Peter Jackson.

»Jeg er sikker på, at vi er blevet fodret med falske oplysninger omkring disse to talentfulde kvinder – og af den grund blev de straks fjernet fra vores potentielle castingliste«.

Efter dén oplevelse svor Jackson, at han aldrig ville arbejde med Weinstein-brødrene igen og kalder dem for »andenrangs mafia-bosser«.

Læs også: Salma Hayek taler ud om Weinstein: »Han er også mit monster«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af