Spacey-afløseren Plummer: Jeg nåede næsten ikke at blive instrueret

Spacey-afløseren Plummer: Jeg nåede næsten ikke at blive instrueret

Ridley Scott havde optaget alle scener til ‘All the Money in the World’, da Kevin Spacey pludselig blev ramt af alvorlige anklager. Så instruktøren gjorde noget radikalt. Han optog alle de scener, Spacey var med i på ny, og erstattede ham med veteranen Christopher Plummer.

Udgivelsesdatoen ændrede han ikke. Det betød, at Plummer var nødt til at lære sine linjer på rekordtid og måtte skrotte researchen af sin karakter: milliardæren John Paul Getty.

Noget kunne tyde på, at Plummer har sigtet rigtigt. Selvom han kun var på settet i ni dage, er han nomineret til en Golden Globe for bedste birolle. Og det har naturligt vakt begejstring i filmmiljøet:

Til The Hollywood Reporter fortæller den 88-årige skuespiller, at han blev kastet så hurtigt ind foran kameraet, at han dårligt nåede at modtage instruktion.

»Jeg fulgte manuskriptet og Ridleys forslag, men dem var der ikke mange af, fordi tiden var så begrænset. Derfor var jeg nødt til at følge mine instinkter og opfinde nogle ting på egen hånd. Jeg trak på min forestilling om, hvordan Getty måtte have været«.

Plummer beskriver optagelserne som en både »uhyggelig og sjov oplevelse«, men slår fast, at han ikke følte noget pres ved at skulle afløse Spacey. Faktisk nægtede han at se, hvordan hans forgænger havde fortolket rollen.

»Jeg følte kun et naturligt pres, da jeg skulle gøre det hele på så kort tid. Trods min alder er jeg stadig ambitiøs, og jeg tager risici. Det samme gør Ridley, og det er derfor, jeg beundrer ham så meget. Det er utroligt, jeg er næsten 90. Hvert tyvende år er det, som om jeg får en ny karriere. Og det er meget tilfredsstillende. Jeg er ikke klar til at stille træskoene endnu«.

Og hans råd til andre skuespillere, der får lignende opgaver? Lær dine replikker og hold dig væk fra sprut i mindst de første tre dage.

’All the Money in the World’ får dansk biografpremiere den 1. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af