Charlie Kaufman skriver og instruerer kommende Netflix-thriller

Charlie Kaufman skriver og instruerer kommende Netflix-thriller
Charlie Kaufman i 2016. (Foto: Ilya S. Savenok/Getty Images)

Det er alment kendt, at Charlie Kaufman er lidt af et geni, når det kommer til at skrive unikke, eksperimenterende og mindfuckende historier med perler som ’Evigt solskin i et pletfrit sind’, ‘Adaptation’ og ’Synecdoche, New York’ (som han selv instruerede) på cv’et.

På trods af anerkendelsen var det en stor udfordring for ham at få finansieret sin seneste film ’Anomalisa’, som måtte gennem Kickstarter-crowfunding, før produktionen kunne blive en realitet. I sit kommende filmprojekt behøver han ikke bekymre sig om finansiering, for det tager Netflix sig af.

Kaufman arbejder på en original Netflix-film, som han både skriver og instruerer. Her er tale om en filmatisering af canadiske Iain Reids bestsellerroman ’I’m Thinking of Ending Things’ – en psykologisk thriller, som omhandler en unavngiven kvindelig fortæller, der truer læseren med at tage sit eget liv. Det lyder som vant territorium for Kaufman at dykke ned i en hovedpersons ustabile psyke, om end han som regel skriver sine egne historier fra bunden (well, eller gradbøjer forlægget heftigt som med ‘Adaptation’).

Scott Stuber, Netflix’ chef for originale filmproduktioner, udtaler: »Charlie er et enestående talent med en formidabel, kunstnerisk vision. Han har en sjælden evne til at fortælle unikke historier på en universel måde. ’I’m Thinking of Ending Things’ er en skræmmende thriller, og vi kan ikke vente med at dele Charlies adaption med publikum«.

Det næste, vi kommer til at se fra Kaufman, er sci-fi-filmen ’Chaos Walking’, som han har skrevet manuskript til, og som blandt andet har Mads Mikkelsen på rollelisten.

Læs også: Charlie Kaufman: »Jeg kan ikke få støtte til mine projekter«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af