Fem kvinder anklager James Franco for krænkelser – Franco er uforstående hos Seth Meyers

Fem kvinder anklager James Franco for krænkelser – Franco er uforstående hos Seth Meyers
James Franco hos 'Late Night with Seth Meyers'

Den nylige Golden Globe-vinder James Franco troede sikkert, at han havde reddet den værste kritik af, da han i et prekært interview hos Stephen Colbert talte ud om de florerende krænkelsesanklager. To dage senere viser det sig, at sagen langt fra er lukket.

Los Angeles Times har nemlig bragt en rapport, hvor fem kvinder beretter om ubehagelige oplevelser med James Franco, som ifølge deres udsagn pressede dem til at være nøgne uden samtykke. Fire af de fem kvinder er tidligere skuespilstuderende hos ’The Disaster Artist’-stjernen, mens den sidste betragtede ham som en mentor.

Skuespilleren Sarah Tither-Kaplan beskriver, hvordan hun i 2015 blev spurgt af Franco om at spille prostitueret i hans endnu ikke udsendt film ’The Long Home’, der foruden ham selv også havde Josh Hutcherson, Courtney Love og Timothy Hutton på rollelisten.

Rollen krævede, at Tither-Kaplan optrådte nøgen, og hun takkede ja i håbet om et større gennembrud. Hun havde imidlertid ikke forudset, at Franco undervejs ville tilføje en orgiescene. I scenen overværede hun Franco simulere oralsex på en række andre kvinder. Der var bare det lille ’men’, at han havde fjernet plasticbeskyttelsen, der dækkede for skeden.

I en anden scene skulle kvinderne danse nøgne rundt om James Francos karakter. Da en af kvinderne afviste det, skulle Franco have sendte hende hjem dagen efter.

»Jeg føler, at der var et magtmisbrug, og at der var en kultur, hvor man udnyttede ukendte kvinder, og en kultur, hvor kvinder kunne erstattes«, siger Sarah Tither-Kaplan til Los Angeles Times.

Et andet tilfælde handler om Hilary Dusome og Natalie Chmiel, der fik mulighed for at være med i en af Francos mange kunstfilm, selvom han dog forklarede, at optagelserne ville blive brugt til en jeansreklame for 7 For All Mankind.

Optagelserne, som skuespillerne opfattede som »uprofessionelle« og »fjendtlige«, fandt sted på en stripklub. På et tidspunkt skulle han have henvendt sig til kvinderne med anmodningen: »Nå, hvem har lyst til at tage trøjen af?«.

»Jeg følte, jeg blev valgt baseret på mit hårde arbejde og mine kvaliteter, og da jeg opdagede, at det var på grund af mine gode bryster, stod det klart, at det ikke var tilfældet«, fortæller Hilary Dusome.

Katie Ryan har haft en lignende oplevelse med James Franco, mens den sidste af de fem kvinder, Vilet Paley, indledte et romantisk forhold til ham i 2016. Det gik fint, indtil en dag da han ud af det blå befalede hende at give ham et blowjob i sin bil.

»Jeg var i gang med at tale med ham, da han ud af ingenting trak sin penis frem. Jeg blev nervøs og sagde ‘kan vi ikke gøre det senere?’. Han forsøgte på en lidt blid måde at presse mit hoved ned, og da jeg ikke ønskede, han skulle hade mig, gik jeg med til det«, siger Vilet Paley om episoden.

James Francos advokat, Michael Plonsker, har i forbindelse med alle sagerne henvist Los Angeles Times til skuespillerens åbne tilkendegivelser i ‘The Late Show with Stephen Colbert’. Advokaten kan nu også referere til ‘Late Night with Seth Meyers’, hvor Franco for anden gang på kort tid stillede op i et talkshow for at tale ud om anklagerne imod ham.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Interviewet foregik nogenlunde samtidig med publiceringen af Los Angeles Times-artiklen, og Franco forholder sig derfor udelukkende til de kritiske tweets under Golden Globes-uddelingen, som Sarah Tither-Kaplan var en del af.

Franco kan ikke genkende historierne, men understreger, at det stadigvæk er vigtigt at have diskussionen.

»Jeg har min egen version af denne historie, men jeg tror nok på disse personer, der har været underrepræsenteret, og som får deres historier ud, til at holde igen med ting, jeg kunne sige, simpelthen fordi, jeg tror så meget på det«, siger Franco bl.a. til Meyers.

New York Times har reageret på kontroversen ved at aflyse et interview med stjernen. I den anden ende kommer serieskaberen David Simon med lidt opbakning og forklarer, at der ikke var skyggen af upassende opførsel fra Francos side under optagelserne af ‘The Deuce’.

Beskyldningerne kommer på det værst tænkelige tidspunkt for skuespilleren i forhold til hans chancer for en Oscar-nominering for Bedste Mandlige Hovedrolle som Tommy Wiseau i ‘The Disaster Artist’. Det er således i dag, at der er deadline for afgivning af stemmer.

Læs også: James Franco svarer på krænkelsesanklager: »Jeg aner ikke, hvad jeg har gjort«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af