Soundvenue Forpremiere: Oplev den mirakuløse ’The Florida Project’ med Willem Dafoe og vild barnestjerne

Soundvenue Forpremiere: Oplev den mirakuløse ’The Florida Project’ med Willem Dafoe og vild barnestjerne
'The Florida Project'

Der er film, som skildrer samfundets outsidere med livslysten som lanse – uden at svælge i lidelserne, men også uden at negligere dem.

Der er film, som rammer ekstra hårdt i mellemgulvet, fordi de helt usentimentalt bygger op mod deres crescendo. Der er film, som finder det smukke selv på det grimmeste sted.

En sådan film er en af de helt store oplevelser i det danske biografår 2018, ’The Florida Project’, som vi har den store fornøjelse at invitere til forpremiere på 5. februar i Grand Teatret, en måned før filmens ordinære premiere.

Fortællingen udspiller sig på et farvestrålende motel i nærheden af Disney World i Florida. Her lever en usynlig underklasse af de facto hjemløse, der skalter og valter og hustler sig igennem til næste måneds husleje – med nåde fra en både hård og kærlig bestyrer i Willem Dafoes uforlignelige skikkelse. I centrum er den rapkæftede, seksårige pige Moonee, der sammen med sine to venner leger og laver ulykker, hvor end de kommer frem. For hende er motellet ikke trist, men et eventyrland af skæve skæbner og uudforskede hjørner. Og man ved godt, hvor hendes bramfri tone stammer fra, for hendes mor, Halley, holder sig heller ikke just tilbage.

Instruktør Sean Baker slog igennem med den ligeledes energiske og livsboblende ’Tangerine’ om transkønnede på gaden i Los Angeles, udelukkende optaget på en iPhone. ’The Florida Project’ er i den helt anden grøft optaget på rigtig gnistrende celluloid, og her overgår han sig selv med en uimodståelig og stærkt bevægende fortælling. Willem Dafoe er Oscar-favorit for sin birolle, mens debutanten Brooklynn Prince leverer en af de vildeste børnepræstationer i nyere tid.

’The Florida Project’ figurerede i toppen på adskillige årslister, da de amerikanske anmeldere opgjorde 2017. I The New York Times skrev chefanmelder A.O. Scott:

»Denne film opnår noget nærmest mirakuløst – to ting, faktisk: Den både fortryller og fortæller sandheden«.

Forpremieren er arrangeret i samarbejde med DriveNow.

Køb billet HER – tilmeld Facebook-event HER.

’The Florida Project’
Den 5. februar kl. 19.00
Grand Teatret i København

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af