Stortalentet Elliott Crosset Hove og far Anders Hove spiller med i den kommende Afdeling Q-film

Stortalentet Elliott Crosset Hove og far Anders Hove spiller med i den kommende Afdeling Q-film
Elliott Crosset Hove i 'Vinterbrødre'.

Det var en overraskelse for de fleste, at Christoffer Boe sidste år blev annonceret som instruktør på den kommende filmatisering af Jussi Adler-Olsens ’Journal 64’. Filmen er fjerde og sidste Zentropa-producerede Afdeling Q-film – og også den sidste med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne som Carl Mørck og Assad.

Optagelserne til filmen er lige gået i gang, og i den forbindelse er det netop blevet offentliggjort, at far og søn Anders Hove og Elliott Crosset Hove også medvirker. De skal spille lægen Curt Wad som henholdsvis gammel og ung.

Med sine utallige biroller er Anders Hove en gammel kending i dansk film og tv. Senest har han blandt andet været med i Lars von Triers ’Nymphomaniac’ samt tv-serierne ’Badehotellet’, ’Ditte & Louise’ og ’Bedre skilt end aldrig’.

Sønnen Elliott Crosset Hove er et fremadstormende talent i dansk film og kan i øjeblikket ses i fjerde sæson af DR’s ’Broen’. Sidste år vandt han desuden prisen for bedste mandlige skuespiller på Locarno-filmfestivalen for sin rolle i ’Vinterbrødre’, som han også er nomineret til en Bodil-pris for.

Handlingen i ’Journal 64’ er centreret omkring tre mumificerede lig, som bliver fundet bag en falsk mur i en lejlighed i København. Carl Mørck og Assad bliver sat på sagen og finder tråde til en nedlagt kvindeanstalt på Sprogø, som var berygtet for eksperimenter med tvangssterilisering på sine patienter. Carl og Assad får nys om, at anstalten måske ikke er så nedlagt endda.

Det meldes desuden, at Nicolas Bro, Marianne Høgsbo, Natasja Arcel og ’En frygtelig kvinde’-aktuelle Anders Juul er at finde i filmen.

Kigger man på de tre første film i Afdeling Q-serien, der til sammen har solgt over to millioner biografbilletter, må man forvente, at ’Journal 64’ bliver en stor publikumsbasker. Filmen får premiere 4. oktober.

Læs også: Elliott Crosset Hove: »De så bare en lille mærkelig dreng med følelserne uden på tøjet«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af