Jessica Chastain kritiserer Tarantino i hårde vendinger efter Uma Thurman-beretning

Jessica Chastain kritiserer Tarantino i hårde vendinger efter Uma Thurman-beretning
Jessica Chastain under sidste års filmfestival i Cannes. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Uma Thurman anklagede i weekenden sin tidligere samarbejdspartner Quentin Tarantino for at udsætte hende for livsfare under optagelserne til ’Kill Bill’. Det har fået skuespillerkollegaen Jessica Chastain til nok engang at kommentere filmbranchens ligestillingsproblematik og istemme sig kritikken af instruktøren. Der bliver ikke holdt igen med billedsproget.

»Jeg bliver ved med at forestille mig Tarantino, der spytter Uma i ansigtet og kvæler hende med en kæde for ’Kill Bill’« skrev Chastain på Twitter. »Hvor mange billeder i medierne, der viser overgreb mod kvinder, lovpriser vi? Hvornår blev dette normaliseret som ’underholdning’?«

Hun slutter af med at kritisere film, der bruger vold mod kvindelige karakterer som en måde at selvstændiggøre dem på:

»Når vold mod kvinder bruges som et plot device til at gøre karaktererne stærkere, så har vi et problem. Det er ikke empowering at blive slået og voldtaget, men alligevel gør mange film det til kvinders ’føniks-øjeblik’. Vi har ikke brug for overgreb for at være stærke. Det er vi allerede«.

Jessica Chastain er snart biografaktuel herhjemme med Aaron Sorkins ’Molly’s Game’ (22. februar). Hun skulle også have figureret i canadiske Xavier Dolans kommende film ’The Death and Life of John F. Donovan’, men han meldte i går ud på Instagram, at han har valgt at klippe hende ud af filmen.

I opslaget understreger han eftertrykkeligt, at det intet har at gøre med hendes præstation: »Det var en ekstremt svær beslutning at tage. Jeg nærer en dybfølt kærlighed og beundring for Jessica. Beslutningen blev taget på baggrund af klipning og narrativ, så det har intet at gøre med en præstation, og alt at gøre med en karakter og dens handlingsforløbs kompatibilitet«.

Chastain havde ellers allerede fået sin egen karakterplakat på filmen:

Læs også: Jessica Chastain kritiserer sin egen magasinforside

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af