Uma Thurman anklager Quentin Tarantino for at udsætte hende for livsfare – kalder Harvey Weinstein for sin voldtægtsforbryder

Uma Thurman anklager Quentin Tarantino for at udsætte hende for livsfare – kalder Harvey Weinstein for sin voldtægtsforbryder
Quentin Tarantino og Uma Thurman i Cannes i 2014. (Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Sidste år antydede Uma Thurman, at hun også havde en Harvey Weinstein-historie at fortælle ved blandt andet at genoplive sin ‘Kill Bill’-rolle i et stærkt Instagram-post. Nu er hele historien kommet frem i en stor artikel i The New York Times med titlen ‘This is Why Uma Thurman is Angry’, der kan læses i sin fulde længde her.

Her anklager Thurman Harvey Weinstein for at forgribe sig på hende seksuelt kort efter premieren på ‘Pulp Fiction’, der gjorde både Uma Thurman og Miramax-produceren Weinstein til stjerner natten over. Weinstein prøvede ifølge Thurman at forgribe sig hende på et hotelværelse i London, hvorefter skuespillerinden konfronterende Weinstein med episoden dagen efter. Det gjorde Weinstein rasende, og han truede med at ødelægge hendes karriere, som han har truet så mange andre, hvis hun fortalte det til nogen.

Herudover forklarer Uma Thurman i interviewet, at Quentin Tarantino udsatte hende for livsfare, da de optog ‘Kill Bill’ sammen omkring 2003. Tarantino ville have, at Thurman skulle udføre et stunt i en bil, hvor hun skulle speede hurtigt op ned af en vej, så hendes hår ville blæse på den helt rigtige måde. Thurman følte sig alt andet end tryg, men beskriver, hvordan Tarantino nægtede at lytte til hendes bekymringer, og ikke ville tage nej som et svar.

»Han var rasende, for jeg spildte alles tid, sagde han. Men jeg var bange. Han sagde: ‘Jeg lover dig, at bilen ikke fejler noget. Det er en lige vej. Du skal bare køre 65 km/t.’. Men det var en dødskasse, jeg sad i. Sædet sad ikke ordentligt fast, og vejen var fuld af sand og alt andet end sikker«.

Bilen crashede direkte ind i et træ, da Thurman udførte sit stunt, og hun endte på hospitalet med voldsomme skader. »Jeg følte den her intense smerte i mine ben og var sikker på, jeg aldrig kom til at gå igen«, forklarer Thurman om ulykken. »Jeg kom tilbage på settet med en halskrave på, mine knæ var smadrede, jeg havde en bule på størrelse med et æg i panden og hjernerystelse. Jeg forlangte at se bilen og var enormt ked af det. Quentin og jeg endte i et stort skænderi, og jeg anklagede ham for at prøve at slå mig ihjel. Han var vred på mig, for sådan så han det ikke«, forklarer Thurman om den voldsomme oplevelse. I New York Times-artiklen kan ses en video af bilulykken.

»Harvey forulempede mig, men det slog mig ikke ihjel. Det, der gjorde mig mest ked af det med bilulykken, var, at det var et cheap shot. Alt, jeg havde lavet indtil da med Quentin føltes som at wrestle i mudder med en meget vred bror. Men i det mindste kunne jeg sige fra. Det tillod han ikke her«, fortæller Uma Thurman, der i dag stadig er plaget af, hvad der skete dengang – på trods af, at hun har optrådt med instruktøren mange gange siden.

Quentin Tarantino har ikke svaret på anklagerne endnu, men støtten fra Hollywood er allerede rullet ind. Asia Argento, som også er blevet voldtaget af Weinstein, skriver »FUCK TARANTINO FOREVER« og kalder Tarantino og Weinstein for ‘sick fucks’ på Twitter, mens Judd Apatow blandt andet undrer sig over, at Tarantino får støtte til at lave sin nye film med den børnemisbrugssigtede Roman Polanski i en bærende rolle.

Læs også: Vanity Fair-artikel afslører Weinsteins panik før lukketid: »Harveys bekymring var, hvem der havde stukket ham«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af