Vanity Fair-artikel afslører Weinsteins panik før lukketid: »Harveys bekymring var, hvem der havde stukket ham«

Vanity Fair-artikel afslører Weinsteins panik før lukketid: »Harveys bekymring var, hvem der havde stukket ham«
Harvey Weinstein (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

5. oktober 2017 udgav The New York Times sin nu historiske artikel om Harvey Weinsteins årelange seksuelt krænkende og misbrugende adfærd. Det blev en skelsættende dag for hans karriere, der med ét blev totalsmadret.

Nu gennemgår Vanity Fair i en længere artikel det interne postyr i The Weinstein Company, som det foldede sig ud, da der kom nys om, at Times-afsløringen var under udarbejdelse. Flere af artiklens kilder er anonyme, mens Weinsteins tidligere kommunikationschef Nicole Quenqua har valgt at udtale sig offentligt.

Hun fortæller blandt andet om Weinsteins frustrationer før artiklens udgivelse – vel at mærke før hun selv var klar over anklagernes omfang. Syv dage før afsløringerne fortalte han hende om situationen med ordene: »Alt skal nok gå. Jeg gjorde ikke noget forket. Altså, jeg har muligvis gjort amoralske ting. Men jeg gjorde ikke noget, der var ulovligt«.

En anonym person fra firmaets administration fortæller, at Weinstein, som Times-artiklens udgivelse nærmede sig, febrilsk forsøgte at finde ud af, hvem der havde lækket informationer om hans misgerninger: »Harveys bekymring var, hvem der havde stukket ham, ikke hvad han havde gjort«.

Quenqua bekræftet dette, idet han skulle have sagt til hende: »Nogen er i gang med at give The New York Times alt. De giver dem min chaufførs telefonnumre. Hele min adressebog… De ringer til folk fra min fortid. De ringer til folk i Italien. De ringer til alle«.

Han samlede naturligvis også et hold af juridiske og kommunikationsfaglige rådgivere for at berede sig på den uundgåelige mediestorm. Samtidig forsøgte han at dække så mange spor som muligt.

Vanity Fair fortæller, at The Weinstein Companys hr-vicepræsident Frank Gil kan have været medskyldig i at slette afslørende dokumenter. Søndag den 1. oktober var han forbi flere intetanende ansattes kontorer, og firmaet udtaler, at Gil »kan have været ansvarlig for personaledokumenters forsvinden«. Kilder siger desuden, at et af disse dokumenter tilhørte en tidligere assistent, som sagde op i 2015 og sagsøgte Weinstein og selskabet for seksuel diskrimination.

I januar fandt selskabet ydermere ud af, at deres e-mail-system var blevet infiltreret. Anonyme kilder fortalte, at Weinstein havde hyret et firma til at afdække, hvem der lækkede oplysninger om ham til medierne.

På trods af alle disse lyssky aktioner lykkedes det ikke Weinstein at komme helskindet ud af miseren. Siden oktober har han været i behandling for sexafhængighed på et hotel i Arizona, mens politiet undersøger de mange anklager.

Læs også: 13 tanker om Weinstein-årets bølgeskvulp – om Brad Pitt, backlash og et elendigt datterargument

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af