Medlemmer af Oscar-akademiet røber anonymt deres stemmesedler med begrundelser

Medlemmer af Oscar-akademiet røber anonymt deres stemmesedler med begrundelser
Den famøse Oscar-statuette. (Foto: Andrew H. Walker/Getty Images)

Vanen tro har The Hollywood Reporter interviewet et anonymt medlem af Oscar-akademiet om vedkommendes stemmeseddel og overvejelser derom. Denne gang er en mandlig producer, som ikke har tilknytning til nogen af dette års nominerede film, givet sin ærlige vurdering.

Han fortæller blandt andet, at han ikke brød sig om ’Call Me By Your Name’ på grund af aldersforskellen på de elskende hovedpersoner Elio og Oliver: »… det lignede, at en 35-40-årig fyr lagde an på en 16- eller 17-årig dreng, og det føltes bare forkert. Det ville have været amoralsk, hvis de var heteroseksuelle«.

Produceren har heller ikke høje tanker om Christoper Nolans ’Dunkirk’, som ser godt ud, men »flyvemaskinens summen gennem hele fucking filmen drev mig til vanvid«.

Til gengæld var han vild med både ’Phantom Thread’ og ’The Shape of Water’, og han stemte på sidstnævnte, fordi den ikke direkte beskæftiger sig med sexisme og racisme, men med »outsiders«: »Sally Hawkins’ karakter forelsker sig i noget anderledes. Godt for hende. Jeg var forbløffet over filmen«.

Hans kærlighed til ’The Shape of Water’ går igen i kategorierne for bedste instruktør, bedste kvindelige hovedrolle, bedste originale manuskript, bedste originalmusik, bedste lydmiks og bedste lydklipning. Derudover bekræfter han favoritværdigheden til Gary Oldman (’Darkest Hour’) for bedste mandlige hovedrolle og Roger Deakins (’Blade Runner 2049’) for bedste fotografering.

Der er ikke megen kærlighed til konkurrencens danskprægede film. I stedet for ’The Square’ gik hans stemme således til chilenske ’En fantastisk kvinde’ i kategorien for bedste ikke-engelsksprogede film.

Sally Hawkins og Doug Jones i ‘The Shape of Water’.

Hverken ’Strong Island’, som er klippet af danske Janus Billeskov Jansen, eller ’De sidste mænd i Aleppo’, som har co-instruktør og producere fra Danmark, fik hans stemme i dokumentarkategorien. Sidstnævnte synes han simpelthen var »så sørgelig, at den ikke var seværdig«. I stedet gik hans stemme til ’Icarus’.

Indiewire har også interviewet en anonym producer fra Oscar-akademiet, som dog er mindre villig til at afsløre sine stemmer. Vedkommende fortæller derimod om, hvem han eller hun tror har de største chancer for at vinde de forskellige priser.

Produceren peger for eksempel på Gary Oldman (bedste mandlige hovedrolle), Guillermo del Toro (bedste instruktør), Roger Deakins (bedste fotografering) og ’The Shape of Water’ (bedste film) som stensikre favoritter.

Personen mener desuden, at Willem Dafoe (’The Florida Project’) har en god chance for at vinde prisen for bedste mandlige birolle, hvilket faktisk stemmer overens med The Hollywood Reporters anonyme kildes stemmeseddel.

Ingen af de to interviewpersoner giver ’Get Out’ og instruktør Jordan Peele de store chancer i andre kategorier end ’bedste originale manuskript’, hvor ham fra The Hollywood Reporter jo faktisk stemte på ’The Shape of Water’.

Samtidig næres der tvivl om ’Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’s vinderchancer i de forskellige kategorier på grund af kritik af filmens håndtering af racistiske karakterer. The Hollywood Reporters interviewede producer brød sig ikke om filmen, fordi den er »en brites udgave af USA«, og han stemte slet ikke på den i nogen kategorier.

Læs også: Alle årets Oscar-presenters er annonceret – se den fulde liste

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af