Paul Thomas Anderson skriver film med sin otteårige datter

Paul Thomas Anderson skriver film med sin otteårige datter
Paul Thomas Anderson (Foto: Emma McIntyre/Getty Images for Vanity Fair)

Hvis der er noget, mesterinstruktøren Paul Thomas Anderson ikke kan beskyldes for at være, så er det familievenlig. Tværtimod er uløselige familiære knuder en rød tråd gennem ’Phantom Thread’-instruktørens mørke oeuvre. Det er for dårligt, mener instruktørens børn.

I forbindelse med presseturen forud for Oscar-uddelingen afslører Paul Thomas Anderson, at hans otteårige datter har kastet ham ud i et ukendt og farefyldt territorie – børnefilmen.

»Tja, jeg arbejder lige nu på en historie med min datter Lucy. Hun har selv taget teten i den overbevisning, at hvis jeg ikke ville lave det, så ville hun lave det med mig. Vi prøver på at bikse noget sammen i øjeblikket. Det er også et godt samarbejde. Det holder dig på tæerne«, siger PTA ifølge Los Angeles Times.

Paul Thomas Anderson har tre døtre på seks, otte og 12 år og en dreng fire. Selvom om han har lavet nogle af de seneste to års vigtigste amerikanske film og lige er blevet nomineret til seks Oscar-priser for ’Phantom Thread’, så er det ikke her, farmand scorer point på hjemmefronten.

Da han ved morgenbordet fortalte sine børn om sine overraskende mange nomineringer, var der således nul begejstring endsige interesse at spore hos ungerne. Der var et øjeblik af stilhed, hvorefter den yngste pige Minnie kvækkede: »Kan jeg be’ om en ske?«.

»Jeg tænkte: ‘Jeg bør virkelig dele det med dem. Måske vil de synes, det er virkelig cool’. Og så faldt det til jorden… med et brag«, griner han.

Det er heller ikke let at overbevise det helt unge publikum, når ens film udforsker de mørke og mindre forsonenede sider af det menneskelige sind, senest med Daniel Day-Lewis’ pernittengryn af en kjoledesigner, Reynolds Woodcock i ‘Phantom Thread’. En film, som hans søn brokkede sig over med et »ahhh, come on!«, efter han end ikke måtte se promoveringsmateriale for den på grund af dens R-rating.

Heldigvis har Paul Thomas Anderson på sit nye familieprojekt en god modvægt til sin dunkle inklination i datteren Lucy, der ligesom Alma for Woodcock i ‘Phantom Thread’ er med til at bringe sødme og varme følelser til kunstnersindet.

»Jeg prøvede at rykke historien over i en lidt mørkere retning, hvor mine instinkter ønskede at tage den, og hun var høflig ved meget sødt at minde mig om, at jeg var på vej i den retning og bragte det tilbage på sporet. Vi havde et godt stræk og tog så en pause. Vi er nødt til at vende tilbage til det«, konstaterer Paul Thomas Anderson.

Hvorvidt Paul Thomas Andersons næste film bliver en pleaser for hele familien, kan man godt betvivle. Omvendt tog mange journalister det som en joke fra den notoriske ironiker, da han under Cannes-festivalen for snart 20 år siden proklamerede, at hans næste film ville blive en komedie med Adam Sandler. Den film blev faktisk til noget i form af den drønromantiske ‘Punch-Drunk Love’.

Læs også: Paul Thomas Andersons film – rangeret fra værst til bedst

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af