Rotten Tomatoes tager afstand fra ’Black Panther’s hadske karaktersabotører

Rotten Tomatoes tager afstand fra ’Black Panther’s hadske karaktersabotører
Chadwick Boseman og Lupita Nyong'o i 'Black Panther'.

Snart kommer ’Black Panther’, 18. film i Marvel Cinematic Universe, til alverdens biografer, og den forventes at sælge rigtigt, rigtigt mange billetter. Eksperter har således gættet på en indtjening på omkring 150 millioner dollars i åbningsweekenden i USA alene.

En Facebook-gruppe havde dog tænkt sig at gøre sit for at bekæmpe filmens forventede succes. Med navnet ’Down with Disney’s Treatment of Franchises and its Fanboys’ meldte gruppen ud, at de ville oversvømme filmens Rotten Tomatoes-profil med negative brugeranmeldelser, og deres Facebook-begivenhed ’Give Black Panther a Rotten Audience Score on Rotten Tomatoes’ fik samlet 3700 deltagere.

Hadet mod Disney skyldes, at de efter sigende skulle have manipuleret med pressen og dermed været skyld i den negative omtale af DC’s superheltefilm. Denne tvivlsomme påstand har altså lagt grundlag for gruppens forsøg på at påvirke ’Black Panther’s publikumsscore på Rotten Tomatoes.

Rotten Tomatoes har taget disse udtalelser meget alvorligt:

»Vi er hos Rotten Tomatoes stolte af at være blevet en platform, hvor passionerede fans kan debattere og diskutere underholdning, og vi tager det ansvar seriøst«, udtalte firmaet tidligere i dag.

»Vi respekterer vores fans’ forskellige holdninger, men tolererer ikke hate speech. Vores sikkerheds-, netværks- og sociale eksperter vil fortsat nøje føre tilsyn med vores platforme, og hvis nogen som helst brugere deltager i sådanne aktiviteter, vil de blive blokeret fra vores side, og deres kommentarer vil blive fjernet hurtigst muligt«.

Facebook-gruppen, der også tidligere har erklæret sig ansvarlige for ’Star Wars: The Last Jedi’s middelmådige publikumsscore, er efterfølgende blevet fjernet fra siden.

’Black Panther’ får premiere 15. februar.

Læs også: De 10 film, du skal se i februar – med Oscar-perler på en snor

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af