The xx besøger årets CPH:DOX-festival – kuraterer et helt filmprogram

The xx besøger årets CPH:DOX-festival – kuraterer et helt filmprogram
Oliver Sim til The xx-koncerten på sidste års Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Den 15. marts starter dette års udgave af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, og vanen tro har de hentet et spændende navn ind som kurator på sin egen serie. Tidligere har navne som Olafur Eliasson, Ai Weiwei og Animal Collective bidraget til programmet, og i år er valget faldet på ingen ringerende end The xx.

Det er bassist og sanger Oliver Sim fra det engelsk band, der har sammensat programmet, og han besøger sammen med guitarist og vokalist Romy Madley Croft København under festivalen.

»Jeg er spændt på at vise nogle af mine yndlingsspillefilm og -dokumentarer i København«, fortæller han i en pressemeddelelse. »Disse film betyder så meget for mig på et personligt niveau, men samtidig berører de så mange af de problemstillinger, narrativer og passioner, som er så vigtige for bandet som helhed«.

Programserien har fået samme titel som The xx’ seneste album ’I See You’, da det udforsker de samme emner om identitet, køn og ungdom. Undervejs vil flere af filmene blive akkompagneret af live-events, gæster og dj-sets.

Man vil blandt andet kunne se spillefilmen ’God’s Own Country’, som vi var meget begejstrede for, da den kom i biografen sidste år. Derudover byder programserien på en række dokumentarfilm, der beskriver, hvordan identitet både trues og styrkes i samtiden.

For eksempel følger ’Wildlife’ den historiske Silver Platter-bar i Los Angeles, som siden 1963 har været tilhørssted for LGBT-kvinder i byens indvandrermiljø, og ’Young and Gay: Jamaica’s Gully Queens’ følger LGBT-fællesskabet blandt hjemløse i Jamaica. Læs mere om The xx-programserien HER.

Billetsalget til ‘I See You’ starter fredag den 16. februar kl. 14, samtidig med at resten af CPH:DOX-programmet bliver offentliggjort.

Læs også: Jenny Wilson annoncerer nyt personligt album om overgreb – ’Exorcism’ får premiere til CPH:DOX

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af