Gary Oldmans ekskone anklager Oscar-akademiet for at »belønne ikke én, men to voldsmænd«

Gary Oldmans ekskone anklager Oscar-akademiet for at »belønne ikke én, men to voldsmænd«
Gary Oldman til Vanity Fairs Oscar-efterfest. (Foto: Dia Dipasupil/Getty Images)

Søndag aften vandt Gary Oldman karrierens første Oscar-statuette for at have forvandlet sig til Winston Churchill i ’Darkest Hour’, og en glad englænder takkede sin mor fra scenen. Det var dog ikke værd at fejre for alle, der så med:

»Tillykke Gary, og tillykke til akademiet for at belønne ikke én, men to voldsmænd med Oscars«, udtalte Oldmans tredje ekskone Donya Fiorentino mandag til TMZ. »Jeg troede, at vi havde udviklet os. Hvad skete der med #MeToo-bevægelsen?«.

Fiorentino, som var gift med Oldman i fire år, anklagede ham i 2001 for fysisk og psykisk vold. Den daværende ægtemand skulle blandt andet have slået hende med en telefon foran deres børn. Skuespilleren har benægtet disse anklager.

En Oldman-repræsentant sagde i går til The Wrap, at Fiorentinos udtalelse kommer af en hård kamp om forældremyndighed, der stadigvæk er undervejs.

Den anden Oscar-vindende person, som Fiorentino henviste til, blev ikke nævnt ved navn, men her er sandsynligvis tale om basketballspilleren Kobe Bryant, som vandt for bedste korte animationsfilm med ’Dear Basketball’. Han blev i 2003 anklaget for at voldtage en kvinde, men fik i sidste ende ikke en dom.

Læs også: Frances McDormands Oscar-statuette blev stjålet under efterfesten

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af