Jimmy Kimmels Oscar-åbning havde MeToo, sidste års fuckup og en vandscooter i centrum

Jimmy Kimmels Oscar-åbning havde MeToo, sidste års fuckup og en vandscooter i centrum
Jimmy Kimmel til årets Oscar-show.

I nat fyldte Oscar-showet rundt. Og med 90 år på bagen hvad var så mere passende end en åbning i sort-hvid som i de gode gamle dage?

Årets prisuddeling begyndte således med vært Jimmy Kimmels ivrige vokal over gråtonede billeder med påsat filmstøj. Det lignede noget fra 30’erne, hvis altså ikke nutidens Hollywood-stjerner som Chadwick Boseman og Emma Stone havde figureret i billedet. Derudover var der selvfølgelig også lagt en humoristisk tone for dagen:

»Armie blev født, da en heks forheksede en Ken-dukke«, fortalte Kimmels fortællerstemme eksempelvis, mens den veldrejede skuespiller sås vinkende på den røde løber.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I Kimmels efterfølgende åbningsmonolog blev sidste års ’Moonlight’/’La La Land’-forvikling selvfølgelig nævnt som noget af det første:

»Jeg vil lige nævne, at når du i år hører dit navn blive råbt op, så lad være med at rejse dig med det samme«, sagde han. »Giv os lige et øjeblik. Vi vil ikke have et ny tilfælde«.

Det sidste halve års reformerende MeToo-bølge blev selvfølgelig også bragt i spil. Her forklarede Kimmel, hvorfor »Oscar er én af de mest elskede og respekterede mænd i Hollywood«. Værten stillede sig ved siden af en forstørret udgave af den ikoniske guldstatuette og forklarede, mens han pegede:

«Han har sine hænder, hvor man kan se dem, siger aldrig ubehagelig ting, og vigtigst af alt: overhovedet ingen penis«.

Kimmel kom hele vejen rundt om det forløbne filmårs diskussionsemner ved også at adressere den hidtidige mangel på diversitet i superheltefilm – altså indtil de velmodtagne ’Wonder Woman’ og ’Black Panther’ kom på banen.

»’Black Panther’ og ’Wonder Woman’ var kæmpesucceser, hvilket næsten er mirakuløst. For jeg husker en tid, hvor de store studier ikke troede, at en kvinde eller en minoritet kunne åbne en superheltefilm«, sagde han. »Grunden til, at jeg husker den tid, er, at det var i marts sidste år«.

Slutteligt introducerede Kimmel et nyt koncept, som skulle forkorte showets fire timer lange sendetid. I år deltog alle prisvinderne nemlig i en konkurrence om en splinterny vandscooter, som en poserende Helen Mirren præsenterede for salen. For at vinde skulle man blot holde aftenens korteste takketale. Kimmel forsikrede gæsterne om, at han skam tog tid på alles taler med sit medbragte stopur.

Se hele åbningsmonologen her:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Se alle årets Oscar-vindere her

Læs også: De sjoveste og mest bevægende højdepunkter fra Oscar-natten – med hashlugt, kjolegenbrug og hyperventilation

Læs også: Oscar-nattens største what the fuck-øjeblikke

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af