Det amerikanske ‘Skam’ er i gang på Facebook – med adskillige paralleller til originalen

Det amerikanske ‘Skam’ er i gang på Facebook – med adskillige paralleller til originalen
Megan i 'Skam Austin'

I sidste uge fik vi de første teasers til det amerikanske remake af ‘Skam’ , der er lavet af Julie Andem selv for Facebooks streamingdel Facebook Watch.

Og nu er serien så for alvor i luften med de to første klip, ‘Loser’ og ‘Be Amazing’ – se dem nederst – der antyder, at selvom rammerne, karaktererne og mange detaljer er anderledes fra den norske original, så synes hovedbestandelene at være de samme. I fokus for ‘Skam Austin’ er Megan, der ligesom Eva i første sæson ‘Skam’ har en sød og cool kasket-kæreste, som i øvrigt hedder Marlon i en hilsen til originalen: Skuespilleren bag Jonas i ‘Skam’ hedder Marlon Langeland.

Marlon har en tæt ven, som jo kunne tænkes at være homoseksuel, og så rumsterer der et drama med en veninde, som endnu blot antydes fint og følsomt i andet klip. Musikken træder allerede flot i karakter, særligt med Highasakites akustiske version ‘Samurai Swords’ i slutningen af klippet ‘Be Amazing’.

Det kan som ‘Skam’-fan føles en anelse redundant at skulle se en amerikansk version af den samme historie, og det hele føles unægteligt en anelse mere generisk i en amerikansk highschool-ramme, hvor det norske sprog var en så stor charmefaktor for det danske publikum i originalen.

Men forhåbentligt kommer ‘Skam Austin’ til at adskille sig fra forlægget, og uanset hvad føler man allerede, at man er i trygge og empatiske hænder hos Julie Andem, der meget vel kan være i stand til at skabe noget, som om ikke andet for et amerikansk publikum føles usædvanligt jordnært

Læs også: Anmeldelse af ‘Skam’-afsløseren ‘Blank’

FØRSTE KLIP

ANDET KLIP

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af