Efter årtiers venten er første trailer klar til Terry Gilliams ‘The Man Who Killed Don Quixote’ med Adam Driver

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Virkelighedens vindmøller slår igen«, konstaterer instruktøren og fantasten Terry Gilliam i making of-dokumentaren ’Lost in La Mancha’. ’Monty Python’-drømmerens drømmeprojekt om Miguel de Cervantes’ drømmer Don Quijote tørrer ud i kampens hede. Rygter går spagfærdigt om forskellige Quijotere og Sancho Panzaer, men folket har for længst mistet troen på den ellers uudslukkelig fakkel bag mesterværkerne ’Brazil’ og ’Twelve Monkeys’.

Den smukkeste idé om Terry Gilliam, der skæbnebestemt filmatiserer Cervantes totaltroman, er nu en realitet, vi skal forholde os til. Traileren til ’The Man Who Killed Don Quixote’ siger prompt, pragt og Adam Driver.

Den moderne præmis bag det oprindelige forliste projekt med Johnny Depp fra omkring årtusindeskiftet er nogenlunde intakt: Toby (Adam Driver) er en ung filmstuderende , som tidligt har begået en uset genistreg med en moderniseret omfabulering af Cervantes ’Don Quijote’-historie. Siden har penge og pagne forrådnet Tonys kunsterdrift.

Ind træder en mystisk sigøjner med et eksemplar af Tonys produktion. Tony bliver rørt af interessen for sin tidlige studiefilm og opsøger den spanske landsby, hvori han skød den. Til stor fortvivlelse: Indbyggerne er blevet ét med karakterne, de spillede i Cervantes’ pikareske metaepos fra starten af 1700-tallet.

Terry Gilliam har sjældent haft klarere rammer for sit filmiske karneval, og truppen er solidt sat med Driver og Jonathan Pryce (’Game of Thrones’) som Don Quijote/Don Quijote-vrangforestiller foruden Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko og Jordi Mollá, Sergi López og Rossy de Palma til at give det et mere autentisk spansk strejf.

Hvis det ikke er gået op for én, så er Terry Gilliam af samme opportunistiske galimatiasstøbning som wannabe-ridderen Don Quijote, og trods rettighedsproblemer oplyser The Playlist, at ’The Man Who Killed Don Quoxote?’ meget vel kan få verdenspremiere på Cannes Film Festival i maj.

Læs også: Efter 17 års produktionshelvede: Terry Gilliams ‘Don Quixote’ er endelig færdig

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af