HBO’s dårligste serie nogensinde

HBO’s dårligste serie nogensinde
'Here and Now'

10 dage efter sidste afsnit løb over skærmen bekendtgjorde HBO, at ’Here and Now’ endte netop sådan: Her, nu og aldrig mere.

Serien blev lukket efter blot én sæson, en krank skæbne for en af kanalens store dramasatsninger støbt af en af deres absolutte guldfugle. Hovedforfatter Alan Ball har tidligere stået bag en af de bedste serier, der nogensinde er skabt – ’Six Feet Under’ – som han fulgte op med ’True Blood’, der var en mere blandet fornøjelse, men til gengæld en betragtelig seermagnet.

’Here and Now’ har ramt forbi på alle de parametre, der er vigtige for HBO: Seertallene var usædvanligt ydmyge, faktisk væsentligt under en anden HBO-serie, der undergik alle forventninger, Martin Scorsese og Terrence Winters rockserie ’Vinyl’. Og den eneste buzz, serien sådan rigtigt har genereret, har handlet om, hvor dårligt den blev modtaget: Den er HBO’s værst anmeldte serie nogensinde med en Metacritic-score på 45 og blot 24 procent på Rotten Tomatoes.

Er de hårde anmeldelser fortjent?

Også i den grad. ’Here and Now’ er en fortælling om en etnisk mangfoldig familie i Portlands kulturelle overklasse, hvor Tim Robbins psykologiprofessor og Holly Hunters terapeut er forældre til en flok adopterede voksne børn af fire forskellige racer.

Seriens dramatiske katalysator opstår, da Tim Robbins i stigende grad føler sig fremmedgjort fra sit liv og de teorier, han ellers har bygget sin karriere på, samtidig med at den ene af sønnerne begynder at se mystiske syner samt tallet 11:11, hvor end han kigger. Er han ved at blive vanvittig, eller går verden simpelthen under?

Serien er en pinagtigt lommefilosofisk og pseudopsykologisk omgang mumbo-jumbo. Vel er den ambitiøs – og den forsøger at tale ind i vores tumultariske Trump-tid med emner som racisme, tolerance, selvhjælpsfilosofi og depression – men det falder til jorden med et brag. Man tror undervejs, at Ball har et es i ærmet, der giver hele affæren en ny betydning og samler trådene, men nej: ’Here and Now’ er så sammenhængende som et sandslot i en flodbølge, tonedøv og helt ubevidst om sin ulidelige og humorforladte selvhøjtidelighed.

HBO holder stadig et imponerende højt niveau i deres serieproduktion, og der er langt mellem svipserne. Derfor kan jeg også roligt stemme i med anmeldergennemsnittene:

’Here and Now’ er HBO’s værste serie nogensinde.

Læs også: Anmeldelse af ‘Here and Now’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af