’29’: Sprudlende danske komedietalenter står bag virkelig sjov og ægte webserie

’29’: Sprudlende danske komedietalenter står bag virkelig sjov og ægte webserie
Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag i '29'.

29 er ikke bare et tal, men en tilstand. Når du er 29 år, mærker du for alvor ungdommens letsind sive ud mellem fingrene på dig. Vennerne begynder at skyde børn ud på kommando, stige i graderne på deres velbetalte job og hvile i sig selv. Alt imens du selv får åndenød over ikke at være færdig med uddannelsen endnu, går fra kæresten eller bare generelt ikke har en livsplan fiks og færdig.

Dén rastløse utilstrækkelighedstilstand har Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag skåret en skarp, virkelig sjov og ret så ægte komedieserie over i YouSee Comedy-satsningen ’29’.

Over otte afsnit af hver et lille kvarters varighed, alle instrueret, skrevet og spillet af Rudbæk og Zuschlag selv, møder vi de to 29-årige københavnere Julie og Jesper. De to gamle gymnasievenner render tilfældigt ind i hinanden til en fest og genoptager med stor naturlighed venskabet trods flere år, hvor de ikke har set hinanden. Jesper er netop blevet forladt af kæresten og har hjertesorger galore. Julie, derimod, er selv gået fra sin kæreste, og det har hun »mega optur« over. Eller det siger hun i hvert fald til sig selv, Jesper og bedsteveninderne Laura og Marie (Amalie Lindegård og Anna Berentina).

Det genoptagne venskab mellem Julie og Jesper er seriens krog. På talrige sludreture (der bliver en smule repetitive i længden) gennem Københavns parker og brokvarterer med hver deres to-go kaffe i hånden vender Julie og Jesper stort og småt. Jespers kærestesorger, Julies crush på sin gifte, 40-årige chef, uddannelsestvivl, karrierekedsomhed, seksualitet og kroppens forfald.

Samtalerne drejer ubesværet over i flashbacks, hvor vi ser Julie og Jespers ofte pinlige oplevelser udspille sig. Som en handletur i Bodyshop, hvor ekspedienten på både nedladende og servicemindet vis får overbevist Julie om at købe alt, alt for mange cremer, masker, serummer og tonics til den anti-age-rutine, hun burde være gået i gang med allerede som 25-årig. Eller da Jesper i et anfald af mandeomklædningsrummets kådhed dickslapper tilbage.

Det er åbenbart no-go, hvilket Jesper ikke kan forstå, hvilket igen sætter gang i samtalen om flydende seksualitet i det veloplagte afsnit ’Er du 100% hetero?’, hvor Rudbæk og Zuschlag drillende stikker til dobbeltstandarden, hvad angår mænd og kvinder og måden vi taler og tænker om biseksualitet på.

Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag i ’29’.

Julie Rudbæk og Jesper Zuschalg har tidligere arbejdet sammen på en række sketch-baserede DR-produktioner som ’Generation SoMe’ og ’Julie og Jesper’. Rudbæk er desuden udklækket fra Talentholdet på DR. Hendes arbejde sammen med blandt andre Frederik Cilius og Mathias Helt (fra Radio 24Syv geniale fredagsprogram ’Er du Sunshine’) på satire-talkshowet ’Kolonien’ fra 2012 tåler bestemt et gensyn – og hendes gode råd til blogging i rollen som Linette Gyldenstjerne i ’Kolonien’-segmentet ’Mit liv som blogger’ er stadig spot-on her seks år senere.

Faktisk giver duoens helt igennem vellykkede og åbenlyst charmerende dramady ’29’ en lyst til at dykke ned i alt, hvad de ellers har haft fingrene med i. Og en eftermiddag rundt på DR TV og Youtube åbnede i hvert fald mine øjne for to sprudlende komedietalenter fuldkommen på bølgelængde med hinandens repliklevering, mimik og satiriske bid.

I ’29’ genbesøger og finjusterer Rudbæk og Zuschlag tidligere sketches og situationer fra andre produktioner, men inkorporeret i fortællingen om de gamle venner Julie og Jesper, der mødes tilfældigt og genoptager venskabet, løfter stoffet sig til en lille, velturneret serie om livet på kanten af de 30.


Kort sagt:
Der er mere på spil i ’29’ end ’Generation SoMe’ og ’Julie og Jesper’, og det klæder serien. Når Julie og Jesper drysser rundt i København, spiller Meyer over en fadøl eller bullshitter i træningscenteret, tror du på dynamikken og naturligheden i deres samtaler. ’29’ er autentisk uden at være for alvorlig – og pinlighedssjov uden at være for grov.

Tv-serie. Hovedforfattere: Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag. Medvirkende: Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag, Emma Sehested Høeg, Alexander Clement, Anna Berentina, Amalie Lindegård, Thue Rasmussen, . Spilletid: 8 afsnit á 15 min.. Premiere: Kan ses på YouSee Comedy
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af