’Bohemian Rhapsody’-trailer kritiseres for at fremstille Freddie Mercury som heteroseksuel

’Bohemian Rhapsody’-trailer kritiseres for at fremstille Freddie Mercury som heteroseksuel
Rami Malek som Freddie Mercury i 'Bohemian Rhapsody'.

I går landede den første trailer til den kommende film om Freddie Mercury: ’Bohemian Rhapsody’. En trailer, der giver en forsmag på hovedrolleindehaver Rami Maleks forvandling til den legendariske Queen-forsanger, masser af stemningsfulde ’Bohemian Rhapsody’, ’Another One Bites the Dust’ og ’We Will Rock You’-toner, vilde rockstar-momenter – og så er der et par glimt af en Mercury, der udveksler gnistrende blikke med og snurrer en kvinde rundt.

Efter trailerens offentliggørelse tyede Bryan Fuller, der står bag serier som ’Hannibal’, ’Pushing Daisies’ og ’American Gods’, til tasterne i irritation over trailerens åbenlyse prioritering af hetero- over homoseksualitet. Freddie Mercury var biseksuel, mens der er delte meninger om, hvorvidt han ønskede at skjule det fra offentligheden eller ej, indtil hans død som 45-årig i 1991 af AIDS.

Fuller tweetede: »Er der andre, der er mildt irriterede over, at ’Bohemian Rhapsody’-traileren viser homo-/biseksuelle superstjerne Freddie Mercury, der flirter med og snurrer en kvinde rundt, mens der ikke er nogen indikationer for hans kærlighed til mænd?«

Fuller gik i sin kritik yderligere ind i Fox’ officielle synopsis til filmen, hvori der ikke med ét ord nævnes Mercurys AIDS-diagnose og hele hans tragiske kamp med denne. »Kære 20th Century Fox: Ja, det var en livstruende sygdom, men mere specifikt var det AIDS. Fra at have sex med mænd. Gør det bedre«.

Fullers tweets delte ligesom traileren vandene. Nogle påpeger øjeblikket i traileren, hvor Mercury sidder alene i studiet med en mand, mens andre kritiserer Fuller for selv at iscenesætte Mercury som homoseksuel i stedet for biseksuel. Se uddrag af diskussionerne herunder.

Læs også: Den fulde trailer til ’Bohemian Rhapsody’ er landet – med Freddie Mercury-forvandlet Rami Malek

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af