Denis Villeneuves ’Dune’-filmatisering udkommer i to dele

Denis Villeneuves ’Dune’-filmatisering udkommer i to dele
Denis Villeneuve på dette års Cannes-festival. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

Canadiske Denis Villeneuves tålmodige sci-fi-epos ’Blade Runner 2049’ var ikke en bragende succes ved billetlugerne, men blev til gengæld rost af anmelderne, ligesom den vandt to statuetter ved årets Oscar-uddeling – blandt andet med en forløsende pris til mesterfotografen Roger Deakins.

Instruktøren, der var en del af årets Cannes-jury, er bestemt ikke færdig med sci-fi-genren, for efter successen med ’Arrival’ fik han grønt lys til at kaste sig over Frank Herberts ’Dune’-roman, som senest blev filmatiseret (på mindre vellykket vis) af David Lynch i 1984.

Nu kommer det frem, at Villeneuves ’Dune’-projekt, hvis manuskript udarbejdes i samarbejde med Eric Roth (‘Forrest Gump’, ‘Munich’), faktisk bliver til to film. Det afslørede han i et interview med franske La Presse.

»Jeg ville ønske, at jeg kunne instruere begge film på samme tid, men det ville være blevet for dyrt. Vi kommer til at lave dem én af gangen«, udtalte han.

»Eric Roth har skrevet det første udkast, og jeg har også arbejdet på det ved siden af. Jeg har ikke haft det så kreativt sjovt siden ’Incendies’«.

Instruktøren fortalte desuden, at præproduktionen til den første film ville blive igangsat »snart«.

Læs også: ’Arrival’-instruktør kaster sig over et af verdens sværeste filmprojekter

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af