Det skal du streame i maj: Netflix’ danske sci-fi-satsning, J.K. Rowling-krimiserie og Cumberbatch på stoffer

Få det hurtige overblik over de mest spændende tilføjelser til de danske streamingtjenester i maj.
Det skal du streame i maj: Netflix’ danske sci-fi-satsning, J.K. Rowling-krimiserie og Cumberbatch på stoffer
Benedict Cumberbatch i 'Patrick Melrose'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Rain’

Som den første danske Netflix-originalserie har ’The Rain’ været én af årets mest ventede serier. Modsat de danske tv-stationer satser streamingtjenesten ivrigt på genrefilm og -serier.

Det afspejler sig også i Jannik Tai Mosholt, Christian Potalivo og Esben Toft Jacobsens fortælling, der foregår i et postapokalyptisk Danmark, hvor næsten hele befolkningen er blevet udraderet af en smittefarlig virus. En gruppe unge overlevende, blandt andre spillet af Mikkel Boe Følsgaard og Alba August, slutter sig sammen for at finde ud af, hvordan verden ser ud uden for de danske grænser.

Premiere 4. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Dear White People’ sæson 2

Justin Simions ’Dear White People’ mødte sidste år både ros og kritik for sin kontroversielle behandling af raceproblematik i USA. Ud fra traileren bliver der heller ikke lagt fingre imellem i anden sæson, hvor både cultural appropriation, kønsnormer, hash og religion bliver taget op. Læs vores anmeldelse af sæson 1.

Premiere 4. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’29’

Den spændende komikerduo Julie Rudbæk og Jesper Zuchslag, der stod bag DR-satireserierne ’Julie og Jesper’ og ’Generation SoMe’, er tilbage med en ny serie, der denne gang varetages af YouSee, som har lanceret deres helt egen comedy-kanal Yousee Comedy.

’29’ handler om den svære 30-årskrise og ser umiddelbart en kende mere alvorligt ud end makkerparrets tidligere projekter.

Premiere 2. maj på YouSee.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Patrick Melrose’

Den engelske forfatter Edward St Aubyns mestendels selvbiografiske bogserie om Patrick Melrose blev sidste år lavet til en tv-serie med selveste Benedict Cumberbatch i titelrollen. Gennem fem afsnit følger vi således hovedpersonens liv, fra en problematisk opvækst i Frankrig og et ukontrolleret stofmisbrug i New York, til hans forsøg på at komme på rette køl i England.

Premiere 14. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Mr. Mercedes’

David E. Kelleys (’Big Little Lies’) ’Mr. Mercedes’ er ligeledes baseret på et romanforlæg, denne gang af Stephen King. Thrillerserien har Brendan Gleeson og Harry Treadaway i bærende roller og følger en psykotisk morder, som kører en stjålen Mercedes ind i en menneskemængde. Sideløbende forsøger en pensioneret detektiv at få fingrene i ham.

Premiere 10. maj på C More.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’C.B. Strike’

’C.B. Strike’ er en britisk krimiserie baseret en række bøger af Harry Potter-forfatteren J.K. Rowlings, som også agerer producer på serien. Vi følger den tidligere krigsveteran Cormoran Strike (Tom Burke), som nu agerer privatdetektiv og opklarer bestialske mord. Til det får han hjælp af sin assistent Robin Ellacrott, som spilles af Holliday Grainger.

Premiere 18. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Cargo’

Martin Freeman kan i ’Cargo’ opleves i en postapokalyptisk, zombiebefængt fremtid. Her spiller han en desperat, virussmittet far, der har 48 timer til at finde et nyt hjem til sin etårige datter, inden han selv bliver til en zombie. Instruktørduoen Ben Howling og Yolanda Ramke spillefilmdebuterer.

Premiere 18. maj på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Fahrenheit 451’

Ray Bradburys dystopiske sci-fi-roman fra 1953 blev første gang filmatiseret i 1966 af den franske nybølgeinstruktør François Truffaut. Nu forsøger ’99 Homes’-instruktør Ramin Bahrani’ at gøre ham kunsten efter med et stjernecast bestående af blandt andre Michael Shannon og Michael B. Jordan.

’Fahrenheit 451’ foregår i en fremtid, hvor det er forbudt at læse bøger. Jordan spiller en såkaldt brandmand, som har til opgave at brænde al litteratur. Men da han møder en ung kvinde, inspireres han til at gøre oprør. Filmen får verdenspremiere på Cannes-festivalen, og kort efter kan vi se den på HBO Nordic.

Premiere 20. maj på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Valor’

’Valor’ er den relativt uprøvede showrunner Kyle Jarrows militærserie, som følger en grupe elite-helikopterpiloter på en amerikansk forsvarsbase. Konflikten omhandler en mislykket mission, som blev udført af én af gruppens første kvindelige piloter, Nora Madani (Christina Ochoa). Hun plages af hændelsen, som opleves i flashbacks, og de løgne, som hun er tvunget til at opretholde.

Premiere 10. maj på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Unbreakable Kimmy Schmidt’ sæson 4

Den Emmy-vindende komedieserie fra ’30 Rock’-duoen Tina Fey og Robert Carlock vender tilbage med første halvdel af fjerde sæson sidst på måneden. ’Unbreakable Kimmy Schmidt’ handler om den altid positive titelkarakter, spillet af Ellie Kemper, som har været indespærret i en bunker det meste af sit liv.

Da hun som voksen bliver lukket ud i den verden, som hun troede var gået under, forsøger hun at lære dens mærkelige normer og skikke. Hun hjælpes blandt andet på vej af sin melodramatiske, skuespilleraspirerende roomie Titus Andromedon.

Premiere 30. maj på Netflix.

Læs også: Det skal du se i biografen i maj

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af