Emilia Clarke bander sig til slagkraftige budskaber om ligeløn og slutscene i ‘Game of Thrones’

Emilia Clarke bander sig til slagkraftige budskaber om ligeløn og slutscene i ‘Game of Thrones’
Emilia Clarke under årets Cannes-festival, hvor hun var til stede med 'Solo: A Star Wars Story'. (Foto: Tristan Fewings/Getty Images)

Emilia Clarke er aktuel i ‘Solo: A Star Wars Story’, men under de aktuelle interview bliver hun naturligvis spurgt til hendes lille sideprojekt, ‘Game of Thrones’.

HBO-serien er på vej med sin sidste sæson til næste år, og i et interview med Vanity Fair fortæller briten, at hun allerede har indspillet sine sidste øjeblikke som Daenerys, Breaker of Chains, Mother of Dragons osv.

»Jeg gør alt det her weird shit. I vil forstå, hvad jeg mener, når I ser det«, siger hun og blotlægger naturligvis ingen konkrete detaljer om slutningen eller sæsonen i det hele taget. Men at det var svært at tage afsked, lægger hun ikke skjul på:

»Det fuckede mig op. At vide, at det ville være den varige smag i nogens mund af, hvad Daenerys er…«, siger hun.

HBO har slået fast, at de fremover vil betale deres mandlige og kvindelige skuespilstjerner lige meget, og Emilia Clarke slår da over for Vanity Fair også fast, at hun ikke bliver forfordelt – igen med en sprogbrug, der maner enhver stereotyp forestilling om, at hun qua sit udseende skulle være en forsigtig bly viol, til jorden:

»Jeg bliver fucking betalt det samme som mine mandevenner. Det sørgede vi for«.

Læs også: De sidste ‘Game of Thrones’-afsnit bliver intet mindre end svinedyre

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af