Emilia Clarke er dødtræt af spørgsmål om ’stærke kvinder’: »Find et andet adjektiv, for fanden«

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Årets udgave af Cannes-festivalen fik noget tiltrængt stjernestøv, da der i går var premiere på ’Solo: A Star Wars Story’, hvor folk som Ron Howard, Alden Ehrenreich, Donald Glover, Woody Harrelson, Thandie Newton og Emilia Clarke var at finde på den røde løber. Sidstnævnte blev desuden interviewet af Variety på festivalen i forbindelse med Women in Motion-initiativet, som har eksisteret siden 2015.

Her kunne hun fortælle, at hun er godt og grundigt træt af spørgsmålet: »Hvordan føles det at spille en stærk kvinde?«.

»Lad mig fortælle dig, hvordan det føles at spille en kvinde«, sagde Clarke. »Find et andet adjektiv, for fanden«.

»Hvis ikke hun er stærk, hvad er hun så? Siger du, at der findes en anden mulighed, at der er en svag udgave? Jeg magter bare slet ikke at have den samtale, så stop med de ‘stærke kvinder’, tak. Lad os bare være kvinder«, udtalte skuespillerinden, der kom med et par alternative spørgsmål:

»Hvordan føles det at spille en kvindelig hovedrolle i en stor blockbuster-film? Eller, hvordan føles det at spille en magtfuld person?«

Clarke siger desuden, at det sjældent bliver påpeget, at mandlige skuespillere agerer ’stærke mænd’, med mindre de er »fysisk stærke«.

»Med mindre jeg bærer på et sæt guns, jeg ikke kender til, så lad os ændre det«, siger skuespillerinden i interviewet, der kan ses ovenfor.

’Solo: A Star Wars Story’ får dansk premiere den 23. maj. 

Læs også: »Den nye ’Star Wars’-film er den kedeligste, jeg har set på Cannes-festivalen«

Læs også: Alden Ehrenreich taler over sig: Han Solo-spinoff kan blive til en trilogi

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af