Morgan Freeman efter #MeToo-anklager: »Jeg er ødelagt over, at 80 år af mit liv kan blive undergravet på et øjeblik«

Morgan Freeman efter #MeToo-anklager: »Jeg er ødelagt over, at 80 år af mit liv kan blive undergravet på et øjeblik«
Morgan Freeman. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

I torsdags blev Morgan Freeman i en CNN-rapport anklaget for seksuel krænkelse af otte forskellige kvinder. Kvinderne, der dels var anonyme, dels optrådte ved navn, delte alle historier om, hvordan Freeman havde udsat dem for seksuelle og verbale krænkelser i forbindelse med samarbejder på filmset og på hans produktionsselskab samt i forbindelse med presseevents og interviews.

Da rapporten blev offentliggjort, svarede den 80-årige Oscar-vinder med en undskyldning til kvinderne og »alle, der har følt sig ubekvemme eller nedgjort – det har aldrig været min intention«.

Nu følger Freeman op med en officiel udtalelse i kølvandet på anklagerne (via IndieWire):

»Jeg er ødelagt over, at 80 år af mit liv kan risikere at blive undermineret på et øjeblik efter torsdagens medierapporter. Alle ofre for overgreb og chikane fortjener at blive hørt. Og vi er nødt til at lytte til dem. Men det er ikke korrekt at sidestille frygtelige tilfælde af seksuelle overgreb med malplacerede komplimenter eller humor.

Jeg indrømmer, jeg er et menneske, der føler et behov for at prøve at få mænd – og kvinder – til at føle sig værdsat og godt tilpas omkring mig. Som en del af det vil jeg ofte prøve at joke med og komplimentere kvinder på det, jeg troede, var en munter og humoristisk måde. Jeg er tydeligvis ikke altid blevet opfattet efter hensigten. Og det er derfor, jeg undskyldte i torsdags, og jeg vil fortsætte med at undskylde til alle, jeg muligvis har oprevet, om end utilsigtet.

Men jeg vil også gerne udtrykke mig klart: Jeg skabte ikke utrygge arbejdsmiljøer. Jeg overfaldt ikke kvinder. Jeg tilbød ikke ansættelse eller forfremmelse i bytte for sex. Enhver antydning af, at jeg gjorde sådan, er fuldkommen usandt«.

Journalisterne og de udsatte kvinder, der har været med til at udforme anklagerapporten, har endnu ikke svaret på Morgan Freemans undskyldning.

Læs også: Morgan Freeman beskyldt for seksuel krænkelse af otte forskellige kvinder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af