Nu kommer de første danske Netflix-film – tjenesten indgår stor aftale med dansk producent

Nu kommer de første danske Netflix-film – tjenesten indgår stor aftale med dansk producent
Kim Magnusson har blandt andet produceret Anders Thomas Jensen-film som 'De grønne slagtere'. Skulle den laves i dag, kunne den blive en Netflix-film.

Tidligere på måneden fik Netflix’ første danske egenproducerede serie premiere i form af den postapokalyptiske ‘The Rain’. Og streaminggiganten er langt fra færdig med at lave lokalt dansk og skandinavisk indhold.

Netflix har ifølge Variety netop indgået en aftale med den danske producent Kim Magnusson og hans selskab M&M Productions om at lave originale spillefilm fra Norden over de kommende år. I praksis fungerer det sådan, at Netflix får førsteret på de film, Magnusson udvikler.

»Med Netflix får man adgang til et globalt publikum. Det er det mest spændende ved det. For mig og de projekter, jeg bliver involveret i – og mange af dem vil blive co-produceret med andre producere fra den nordiske region – bliver det en one-stop shop«, udtaler han til Variety med reference til, at skandinaviske film normalt er et kompliceret sammenskudsgilde af mange forskellige finansierer, offentlige såvel som private.

Kim Magnusson har et godt navn i USA, da han har produceret to Oscar-vindere – kortfilmene ‘Valgaften’ af Anders Thomas Jensen og ‘Helium’ af Anders Walter – og været nomineret for yderligere fire. Han står desuden bag Walters aktuelle, amerikanske spillefilmdebut ‘I Kill Giants’.

Herhjemme er han – og faren Tivi Magnusson, som han har stiftet M&M Productions med – især kendt som producenter bag Anders Thomas Jensens film som ‘Blinkende lygter’ og ‘Adams æbler’.

Blandt de første projekter, Kim Magnusson vil pitche til Netflix, er en biopic om Victor Borge, som Mette Lisby og Jesper Bæhrenz skriver. Får den premiere på Netflix, betyder det formentlig, at den ikke vil få en ordinær dansk biografpremiere.

Læs også: Engang var Netflix Irma – nu er de Netto

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af