Robert Downey Jr. tjener lige så meget på 15 minutter, som Leonardo DiCaprio gør på en hel film

Robert Downey Jr. tjener lige så meget på 15 minutter, som Leonardo DiCaprio gør på en hel film
Robert Downey Jr. i 'Iron Man'.

Der er forskel på folk. Og især på folk, der medvirker i superfranchises eller hedder Jonhson og dem, der ikke gør.

Det må Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling og Sandra Bullock leve med, når lønchecken lander i e-boks, for stjerneskuespillerne er ikke i nærheden af at indkassere den form for knaster, kollegerne Daniel Craig, Dwayne Johnson og – målt på en enkelt birolle – Robert Downey Jr. kan læsse i pengetanken.

Filmmediet Variety har samlet et overblik over, hvad de bedst betalte Hollywood-skuespillere har fået for deres anstrengelser foran kameraet over de seneste fem år, og på førstepladsen dominerer Daniel Craig med Bond-film nummer 19, der får premiere i 2019.

25 millioner dollars får britten for atter at hoppe i 007’s smoking, mens andenpladsen på listen (selvfølgelig) indtages af The Rock alias Dwayne Johnson, der har forhandlet sig frem til 22 millioner dollars for den kommende ’Red Notice’ (2020) – heraf en 1 million for, at Johnson promoverer ’Red Notice’ på sine sociale medier, hvor han blandt andet har 104 millioner Instagram-følgere.

På listen fremgår det desuden, at Anne Hathaway og Jennifer Lawrence er de bedst lønnede kvindelige stjerner med hver især 15 millioner dollars for henholdsvis ’Barbie’ (2020) og dette års ’Red Sparrow’. Et godt stykke over Sandra Bullock, der fik 10 millioner for ’Minions’.

Suverænt mest iøjefaldende er det, at Marvel’s fanfavorit Robert Downey Jr. ligeledes scorede 10 millioner for sin bare 15 minutter lange optræden i ’Spider-Man: Homecoming’ ­– det samme, som Leonardo DiCaprio får for at spille hovedrollen i Quentin Tarantinos ’Once Upon a Time in Hollywood’.

Med til historien hører dog, at Leo (som i sin tid fik 20 millioner for ’Inception’) selv har indvilget i at gå ned i løn for ikke at spænde ben for filmens budget. Man må lide for kunsten.

I den billige ende får Ryan Gosling sølle 6.5 millioner for dette års ’First Man’, hvori han spiller astronauten Neil Armstrong, mens det slutteligt kan bemærkes med en vis bitterhed, at førnævnte Bullock er den eneste kvinde på listen, der også gjorde karriere i 90’erne. I modsætning til flere af de mandlige koryfæer over 40, der tæller Downey Jr. og Leo, Harrison Ford, Tom Cruise og Ethan Hawke.

Læs også: Nikolaj Coster-Waldau skal spille hovedrollen i thriller fra ’Taboo’-instruktør

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af