Soundvenue Forpremiere: Den danske one location-thriller ’Den skyldige’ med besøg af Jakob Cedergren og Gustav Möller

Soundvenue Forpremiere: Den danske one location-thriller ’Den skyldige’ med besøg af Jakob Cedergren og Gustav Möller
Jakob Cedergren som presset politimand i 'Den skyldige'.

»En ny epoke er skudt ind i dansk film«, deklarerede vores filmredaktør tidligere på foråret: Nye fandenivoldske talenter laver fremragende, neglebidende intense og intelligente film for en skilling, og en af hjørnestene i denne nybølge er Gustav Möllers thriller ’Den skyldige’.

Filmen foregår kun på én location og udfolder sig i realtid i lighed med film som ’Buried’, ’Phone Booth’ og ’Locke’, men vi kan med ro i sindet slå fast, at den danske thriller overgår de udenlandske pendanter med en både overraskende, dødspændende og smukt filmet fortælling, som vi er stolte af at kunne invitere til forpremiere på 11. juni i Empire Bio.

Jakob Cedergren har den altoverskyggende hovedrolle som gadebetjenten Asger, der er blevet midlertidigt degraderet til at besvare 112-opkald på en alarmcentral. I slutningen af en kedelig arbejdsdag får han et opkald fra en kvinde. Hun er blevet kidnappet. Og det er nu op til Asger at redde hende med telefonen som eneste virkemiddel.

Cedergren leverer en kraftpræstation, og med en stram dosering af information holder fortællingen publikum på tæerne fra start til slut – og i sidste del venter et twist, der vil tage røven på de fleste. Der er en grund til, at ’Den skyldige’ fik strålende anmeldelser fra Sundance-festivalen og hurtigt blev købt til premiere i USA.

Over det kommende halve år sætter Soundvenue fokus på de danske debutfilm, som man skal se, hvis man vil vide, hvad der rører sig i den mest skelsættende periode i dansk film de seneste 20 år. Og vi starter altså med ’Den skyldige’, inklusive besøg af Jakob Cedergren og Gustav Möller til Q&A.

Køb billet HER – og tilmeld Facebook-event HER.

’Den skyldige’
Den 11. juni kl. 19.30
Empire Bio

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af