Tre DR-søndagsserier vender tilbage fra august – to af dem med et twist

Tre DR-søndagsserier vender tilbage fra august – to af dem med et twist
'Mord uden grænser' sæson 2.

I oktober sidste år stoppede DR’s dramachef Piv Bernth og tog det meste af dramaafdelingen med sig over i et nyt produktionsselskab. I stedet blev Christian Rank fra TV 2 ansat som ny dramachef, men der vil unægteligt være en periode på et par år, før hans selvstændigt igangsatte produktioner når frem til skærmen.

At DR Drama befinder sig et slags vakuum, mærker man, når man kigger på de tre produktioner, kanalen netop har lanceret som søndagsserier fra august og resten af vinterhalvåret.

Det starter efter sommerferien, 19. august, med anden sæson ‘Mord uden grænser’, den europæiske co-produktion, der i første sæson havde Lars Mikkelsen i hovedrollen. Castet er skiftet ud her til anden omgang, hvor Marie Bach Hansen fra ‘Arvingerne’ efterforsker et massedrab på en bed and breakfast i Sønderjylland, som er tilflugtssted for flygtninge. Også Troels Lyby, Waage Sandø, Josephine Park, Anders Juul, Esben Dalgaard og Kristian Halken er på rollelisten.

Derefter – 14. oktober – kommer anden sæson af den ambitiøse præsteserie ‘Herrens veje’, hvor familien Krogh skal komme videre i livet og finde kærligheden efter de dramatiske begivenheder i slutningen af sæson 1.

Og endelig – i starten af det nye år – kommer tredje sæson af serien om økonomisk kriminalitet, ‘Bedrag’. Også her er rollelisten twistet i den forstand, at fokus vil være på to af hovedkaraktererne fra de foregående sæsoner, Thomas Hwans Alf og Esben Smeds Nicky, ligesom de får selskab af en ny, tredje hovedkarakter spillet af Maria Rich.

Både ‘Herrens veje’ og ‘Bedrag’ blødte seere i løbet af deres første sæsoner, mens ‘Herrens veje’ er den eneste af de tre, der kan betegnes som en i hvert fald delvis anmeldersucces. Det skal blive spændende at se, hvilke retninger de tre serier tager i de nye sæsoner – mens vi venter spændt på, hvilken nytænkning DR’s nye dramahold sætter i værk for de kommende år.

Læs også: Kaosset i DR’s dramakulisse er også en stor mulighed

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af